Foto: Aangeleverd

Flinke vangst tijdens integrale veiligheidscontrole West Betuwe

  •   730 keer gelezen

WEST BETUWE • Donderdagavond is in de gemeente West Betuwe een integrale veiligheidscontrole gehouden. Het betrof controle van de gemeente, politie, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland en de belastingdienst. Doel van de controle was het vergroten van de (verkeers)veiligheid en de leefbaarheid.

Ook is ingezet op het signaleren van mogelijke ondermijnende activiteiten in West Betuwe. Loco-burgemeester Ed Goossens was bij een deel van de controle aanwezig: "Het is goed dat we dit soort controles integraal oppakken in West Betuwe. Het bevordert de samenwerking tussen de diverse partners. We geven hiermee een duidelijk signaal af."

Controle voertuigen
Door de politie en belastingdienst zijn enkele honderden voertuigen gecontroleerd. Er zijn twee aanhoudingen verricht voor het voorhanden hebben van drugs en een aanhouding op grond van de wet wapens en munitie. Voor meer dan 40 overtredingen is proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het mobiel bellen tijdens het rijden, het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet dragen van een gordel.

De belastingdienst heeft ongeveer 30.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Er zijn 12 beslagen gelegd, waarvan negen auto's zijn afgevoerd. Ook zijn er nog diverse naheffingen door de belastingdienst opgelegd. Vanuit de sociale recherche zijn twee onderzoeken naar mogelijke uitkeringsfraude gestart.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten