Logo hetkontakt.nl/leerdam
INGEZONDEN MEDEDELING

Koolhydraatarme recepten – Zo simpel kan het zijn

  •   173 keer gelezen

Koolhydraatarme recepten zijn maaltijden die bestaan uit minder koolhydraten. Het is voor veel mensen een bewuste keuze om anders te gaan eten. Het kan zijn dat het verbeteren van de bloedsuikerwaarde je motivatie is. Maar ook afvallen of simpelweg gezonder willen eten zijn redenen om minder koolhydraten te nemen. Sommigen kiezen er zelfs voor om de koolhydraten helemaal te vermijden. Lees verder om er achter te komen dat koolhydraatarm eten erg smakelijk is. En dat de recepten makkelijker te bereiden zijn, dan dat je van tevoren misschien denkt.

Waarom kiezen voor koolhydraatarme recepten?

Wanneer je minder koolhydraten eet, moet je je energie uit eiwitten en natuurlijke vetten halen, in plaats van uit koolhydraten. De reden om te kiezen voor een koolhydraatarm dieet is vaak van fysieke aard. Vooral mensen met diabetes type 2 hebben er baat bij. Of wanneer je wilt afvallen, is het weglaten van koolhydraten een aanrader. Maar ook wanneer er geen lichamelijke klachten zijn, is het een gezonde keuze. Het eten van meer eiwitten zorgt voor een beter behoud van je spiermassa. Combineer dit met het eten van natuurlijke vetten en je houdt een langer verzadigd gevoel over. Dat is de formule om uiteindelijk gewicht te verliezen, of mooi op gewicht te blijven.

Vermijd deze valkuilen als je koolhydraatarm gaat eten

Laat je dieetverleden los. Koolhydraatarm eten kan heel tegengesteld aanvoelen. Je bent gewend om minder te eten wanneer je je eetgewoonten aanpast. Dat is wat onze gedachte ons vertelt. Meestal gaat het dan ook om het volgen van een dieet. Daarbij hoort de regel dat je minder calorieën mag eten dan je verbrandt. Bij koolhydraatarm eten móet je juist meer eten om af te kunnen vallen.

Eet niet te weinig. Bij koolhydraatarm eten heb je meer eiwitten en natuurlijke vetten nodig. Hiermee compenseer je de koolhydraten die je minder eet. Dit betekent dat je gaat eten totdat je werkelijk geen honger meer hebt. Dat klinkt goed, toch? Een hongergevoel hoort namelijk niet bij koolhydraatarm eten.

Maak het jezelf niet te moeilijk. Koolhydraatarm eten betekent dat je vrijwel alle maaltijden zelf gaat bereiden. Al zijn er tegenwoordig steeds meer kant en klare producten verkrijgbaar. Denk aan crackers, brood en spaghetti. Toch is er een beetje extra tijd en energie nodig om koolhydraatarme recepten te bereiden. Is dit moeilijk? Nee, zeker niet. En de mogelijkheden zijn eindeloos.

Toch is het goed om te starten met de makkelijke recepten, zodat koolhydraat eten ook echt goed voelt. Zeker wanneer je een gezin hebt. Leg dan de focus eerst op de avondmaaltijd. Het ontbijt kun je gemakkelijk invullen met kwark, gecombineerd met vruchten, noten en zaden. Gebruik bij de lunch koolhydraatarm brood. Dit beleg je met groenten, zoals tomaten of komkommer. Gaat dat allemaal wat snel? Sla het koolhydraatarm brood dan nog even over. 
Vanuit deze basis ga je verder experimenteren. Voor meer inspiratie, kijk eens bij onze koolhydraatarme recepten. Deze zijn gemakkelijk te bereiden en je tovert hiermee de heerlijkste gerechten op tafel.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }