Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Op stap met Buurttoezicht Leerdam

  •   411 keer gelezen

LEERDAM • Buurttoezicht Leerdam doet vrijdag 21 juni mee aan het regionale Lichte Dagen Offensief, georganiseerd door verschillende buurttoezichten en buurtpreventieteams in de regio. De Leerdamse vrijwilligers maken dan een rondje door de stad, om belangstellenden te laten zien wat ze precies doen en wat hen opvalt.

Met het Lichte Dagen Offensief willen de buurttoezichten en buurtpreventieteams aandacht besteden aan de noodzaak om bij het verlaten van het huis de ramen en deuren te sluiten, ook als het warm weer is. Dit om makkelijke insluiping en dus inbraak tegen te gaan. Vanuit de gehele regio gaan lopers van buurttoezicht de straat op om hun ronde te lopen.

Ook de teams actief in Leerdam-Noord, -West, -Oost en -Centrum doen hieraan mee. De vrijwilligers vertrekken vanaf 19:00 uur vanaf het gemeentehuis in de Glasstad. Belangstellenden die benieuwd zijn naar Buurttoezicht Leerdam kunnen zich vooraf aanmelden via buurttoezichtleerdamnoord@hotmail.com. De activiteit is zo rond 21:30 uur afgelopen.

Ook medewerkers van handhaving en de wijkagenten van Leerdam zijn aanwezig, mits er geen calamiteiten zijn op dat moment.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten