Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Jeninyo en Cataleya zijn klaar voor de start.
• Jeninyo en Cataleya zijn klaar voor de start. (Foto: Janneke Boogaard)

Cataleya (6) en Jeninyo (7) rennen voor Daniël den Hoed

  •   1241 keer gelezen

LEERDAM • Jeninyo de Leeuw (7) en zijn nichtje Cataleya Huwaë (6) lopen vrijdag 21 juni de Run4Daniel in Rotterdam. Elke donatie is welkom.

Achthonderd meter rennen door het Kralingse Bos, daar draaien Jeninyo en Cataleya uit Leerdam hun hand niet voor om. "We hoeven niet te oefenen, want we hebben zoiets al eerder gedaan", zegt Jeninyo zelfverzekerd.

Kinderziekenhuis
Vorige maand liepen de twee mee tijdens een sponsorloop voor het Sophia Kinderziekenhuis. Tina, moeder van Cataleya, vertelt: "Ze waren daar heel enthousiast over. Dus toen ik een soortgelijke actie zag, maar dan voor de Daniël den Hoedkliniek, heb ik voorgesteld dat ze mee zouden doen."

Team JeMiCa
Neef Milan van 8 sloot zich aan en zo ontstond Team JeMiCa. "Dat zijn de eerste letters van onze voornamen", verduidelijkt Jeninyo. Nadat ze zich hadden ingeschreven onder die naam haakte ook neef Mats (8) aan.

Immuuntherapie
De Run4Daniel wordt voor het eerst georganiseerd. Dit jaar staat het onderzoek naar immuuntherapie centraal. De vier leden van Team JeMiCa weten ondanks hun jonge leeftijd al heel goed wat de gevolgen van kanker kunnen zijn.

Oom en tante
Een beetje bedeesd vertelt Cataleya: "Onze tante Shannon en oom Bas hebben allebei kanker gehad. We zijn toen bij ze op bezoek geweest." Dat was een hele onderneming, want tante Shannon en oom Bas wonen in Singapore.

Weer beter
"Shannon is onze zus", legt Tina uit. "Toen we bij haar waren in 2016 zat ze midden in de bestralingen. Dat was natuurlijk heel heftig, maar het was fijn dat we bij haar konden zijn om haar te steunen." "Gelukkig is ze nu weer beter", weet Cataleya.

Overleden
Dat geldt helaas niet voor enkele andere familieleden, die aan de ziekte zijn overleden. Alle reden dus om 'kanker kansloos' te maken door te rennen. En eerlijk is eerlijk, ze doen ook wel een beetje mee om te winnen. "De vorige keer was ik de snelste!" meldt Jeninyo.

Streefbedrag
De moeders van de Leerdamse sportievelingen maakten op de website van Run4Daniel een paar weken geleden een teampagina aan. "Het was wel wat kort dag, maar we dachten dat we een opbrengst van 250 euro wel zouden kunnen halen. Nou, dat bedrag was op de eerste dag al binnen!" lacht Ruth, moeder van Jeninyo.

Het streefbedrag werd verhoogd naar 750 en vervolgens 1000 euro, maar ook door dat plafond is de opbrengst al heen geschoten. Vrijdag stond de teller op 1385 euro. Dat is fors meer dan de andere twee teams die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor de family run. Er zijn ook lopen van vijf en tien kilometer en wandelroutes.

Spannend
Team JeMiCa heeft de smaak te pakken: "Nu mikken we op 1500 euro. Het wordt wel steeds spannender, want de meeste vrienden en familieleden hebben al geld gegeven. We hopen nu op de rest van Leerdam!"

Doneren kan via deze link: run4daniel.daniel3daagse.nl/team/jemica

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten