Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De winnaars van De Bloeiende Betuwe.
• De winnaars van De Bloeiende Betuwe. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen van De Bloeiende Betuwe in Rhenoy winnen regionale techniekstrijd

  •   297 keer gelezen

GELDERMALSEN • Basisschool De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy heeft vrijdag de vijftiende techniekwedstrijd voor basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 in het Rivierengebied op haar naam geschreven.

Ruim vierhonderd leerlingen van negentien basisscholen werkten de afgelopen maanden aan hun werkstukken, die allemaal iets te maken moesten hebben met het thema 'Kettingreactie'. Ze kwamen zo op speelse manier in aanraking met techniek. Dat is dan ook het doel van de stichting Techniekwedstrijd: basisschoolleerlingen in aanraking brengen met techniek. Er is een groot tekort aan technische mensen en dat zal de komende jaren nog doorzetten, omdat steeds minder mensen voor een technisch beroep kiezen. Stichting Techniekwedstrijd, die geheel door vrijwilligers wordt gerund, lanceert ieder jaar een wedstrijd met een specifiek thema. Zij zorgt, dat de deelnemende scholen materialen krijgen om te starten. De scholen krijgen enkele adviserende bezoeken van ervaren technische mensen uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

De slotdag van de techniekwedstrijd vond vrijdag plaats op het terrein van Bouwmensen in Geldermalsen. Er was een feestelijk programma, met optredens van zanger Rutger, dj Ramon en technisch goochelaar Lodewijk de Widt. Op deze ochtend zijn uiteraard ook de prijzen in de verschillende categorieën uitgereikt. De eerste prijs ging naar De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy, het werkstuk werd gemaakt door Lars, Ruben, Feike, Francis en Marti. De tweede prijs ging naar De Achtbaan uit Tiel en derde werd de Prins Clausschool uit Tiel. De drie winnende scholen ontvingen een cheque, waarvan de waarde moet worden besteed aan technisch gerelateerde artikelen. De overige prijswinnaars gingen met een gevulde gereedschapskist naar school terug. Alle gemaakte werkstukken staan nog tentoongesteld in de ruimtes van Bouwmensen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten