Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Kinderboerderij Leerdam

Kinderboerderij van start op maandag 24 juni

  •   1622 keer gelezen

LEERDAM • Kinderboerderij Hestia's Hof gaat officieel van start op maandag 24 juni. De eerste dieren zijn inmiddels gearriveerd op het Molenpark, waaronder een 'mamaschaap' en twee lammetjes.

De afgelopen weken is achter de schermen hard gewerkt. Bij notaris Wolthuis is een stichting opgericht, waardoor de initiatiefnemers aan de slag konden met bouwvergunningen en subsidies. Ook is een goed gesprek gevoerd met Stichting Instandhouding Molens Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (SIMAV), die de molen beheert.

De Kinderboerderij in wording is vernoemd naar de in 2017 overleden dichteres en kunstenares Hestia Peek. Zij heeft zich altijd zeer ingespannen voor de komst van de kinderboerderij en heeft in haar nalatenschap ook een bedrag achtergelaten voor het goede doel. De voormalige gemeente Leerdam schonk vorig jaar een bedrag van 50.000 euro om de kinderboerderij daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Na de winter is begonnen met de aanleg van de paden, de beplanting en het hekwerk. Daarna werden de kleine opstallen en dierverblijven gerealiseerd. 

Met de komst van de kinderboerderij wordt een lang gekoesterde droom verwezenlijkt. Eerdere plannen stierven in schoonheid. Hestia's Hof wordt op niet-commerciële basis gerund en is straks gratis toegankelijk voor kinderen, volwassenen en ouderen. "Het moet een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud waar de natuurbeleving voorop staat. In de vormgeving proberen we het polderlandschap van de Vijfheerenlanden te weerspiegelen. Er komen fruitboompjes, bloemen en planten die insecten aantrekken en het Prachtlint loopt straks dwars door het park", vertelde wethouder Cees Taal vorig jaar.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }