Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De kinderen van de Kievitsheuvel met vooraan burgemeester Harry Keereweer (met ambtsketen) en uiterst rechts FruitMasters-directeur Kees de Kat.
• De kinderen van de Kievitsheuvel met vooraan burgemeester Harry Keereweer (met ambtsketen) en uiterst rechts FruitMasters-directeur Kees de Kat. (Foto: Dick Aanen)

Insectenhotel voor alle basisscholen West Betuwe

  •   311 keer gelezen

WEST BETUWE • Burgemeester Harry Keereweer van de gemeente West Betuwe en Kees de Kat, directeur van FruitMasters, overhandigden donderdagmorgen het eerste exemplaar van een insectenhotel aan de kinderen van christelijke basisschool De Kievitsheuvel in Hellouw. 

De komende weken ontvangen alle basisscholen in de gemeente een exemplaar.  Ook het koningspaar kreeg onlangs tijdens het bezoek aan FruitMasters een insectenhotel overhandigd. 

Het insectenhotel is vooral bedoeld voor de instandhouding van het aantal bijen. Het bestuiven van de fruitbomen gebeurt door de wind, maar ook voor een belangrijk deel door insecten, waaronder bijen. Bij het zoeken naar nectar bezoeken ze bloemen en verspreiden zo stuifmeel. Zowel het aantal honingbijen als wilde bijen is de laatste jaren hard achteruit gegaan. Bijen wonen in holletjes en die vinden ze steeds minder. Het ophangen van een insectenhotel kan de bijen een handje helpen, zo denkt de gemeente. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }