Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Oog: één van de kunstwerken van Anke de Jong.
• Oog: één van de kunstwerken van Anke de Jong. (Foto: Riviera )

'Dichtbij voor veraf': kunst voor hulp aan visueel gehandicapten

  •   74 keer gelezen

NEERIJNEN • De eerstvolgende expositie in Stroomhuis Neerijnen is er niet zomaar één. De keramische werken van Anke de Jong hebben een link naar de Eye Care Foundation Zuidoost Azië.

Op 31 mei om 20:00 uur is de opening van de expositie. Drie inwoners van het Rivierenland tonen dan hun betrokkenheid bij visueel gehandicapten ver weg. 

Cees van der Windt - oogarts in het Rivierenland ziekenhuis - zal uitleg geven bij het werk, dat hij jaarlijks in Zuid Oost Azië doet. Bert van de Brink - pianist en accordeonist en bepaald geen onbekende in het Stroomhuis - zal een benefietbijdrage leveren aan deze avond. Bert verlangt, vanwege het hem persoonlijk nauw aan het hart liggende goede doel (hij is zelf visueel gehandicapt), geen honorarium voor dit optreden. Anke zelf, de vrouw van Cees van der Windt, schenkt een deel van de verkoop van de keramiekwerken aan Eye Care Z.O. Azië.

De expositie is te bezoeken in het Stroomhuis Neerijnen van zaterdag 1 juni t/m tweede pinksterdag 10 juni, met uitzondering van maandag 3 juni, steeds van 11:00 tot 17:00 uur. Bij de expositie zijn ook 32 foto's te zien van de fotograaf Mariëlle de Graaf. Deze foto's kunnen besteld worden. De toegang is gratis; een gift voor Eye Care Foundation Zuidoost Azië wordt op prijs gesteld.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }