Foto: nl123rf.com

Mogelijk nieuw windpark langs A2 bij Zijderveld

  •   758 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Energiecoöperatie De Knotwilg, actief in Vijfheerenlanden en Alblasserwaard, en Green Trust onderzoeken samen de mogelijkheden voor een nieuw kleinschalig windpark in de Vijfheerenlanden. Het gaat om een locatie langs de A2, ten noorden van Zijderveld. Het initiatief bevindt zich nog in de verkennende fase, maar beide partijen willen inwoners en betrokkenen vroegtijdig meenemen in deze verkenning.

Energiecoöperatie De Knotwilg en Green Trust gaan op korte termijn samen in gesprek met omwonenden van het eventuele windpark. Zij krijgen hierover bericht. Doel is om van hen te horen wat zij van het initiatief vinden. Daarnaast is er overleg met de gemeente Vijfheerenlanden over de mogelijkheden voor een nieuw windpark. Uiteindelijk is de keuze aan het gemeentebestuur om een nieuw windpark mogelijk te maken.

De Knotwilg is een coöperatie van inwoners in de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard. De leden zijn mensen die zelf lokaal energie willen opwekken met behulp van natuurlijke bronnen, zoals de wind en de zon. Dat doen ze door te investeren in zonnepanelen of in windmolens. Mocht een windpark haalbaar en gewenst zijn op genoemde locatie, dan kunnen Inwoners van de Vijfheerenlanden een stukje van het windpark kopen en mede-eigenaar worden. 

Green Trust is een bedrijf dat gespecialiseerd is in windenergie en heeft veel ervaring met de ontwikkeling en realisatie van windparken in heel Nederland. Variërend van kleine tot grote windparken. Green Trust werkt geregeld samen met lokale energiecoöperaties bij de ontwikkeling van haar duurzame energieprojecten. De samenwerking tussen De Knotwilg en Green Trust zorgt voor een goede combinatie van kennis en ervaring en lokale betrokkenheid. 

Meer informatie over de actuele stand van zaken van dit project is binnenkort te vinden op de website
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }