Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

West Betuwe zet FruitMasters en Bloesemtocht in het zonnetje met feestelijke taart

  •   keer gelezen

west betuwe • Gemeente West Betuwe zette donderdag ondernemers in het zonnetje die op een bijzondere manier een bijdrage leveren aan de Gelderse economie. Wethouders Ed Goossens en Ton van Maanen waren daarvoor bij FruitMasters in Geldermalsen. Ook verrasten zij daar stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht.


De wethouders gingen met een feestelijke taart naar FruitMasters. Ton van Maanen licht toe: "Ik heb dit bedrijf sinds mijn jeugd zien uitgroeien tot wat het nu is. Het is een internationale onderneming met een lokaal karakter. Zij zijn maatschappelijk betrokken en staan midden in onze samenleving. Dat blijkt ook uit de succesvolle samenwerking met de Rode Kruis Bloesemtocht. Vandaar dat wij de taart ook aan deze stichting overhandigen." Ed Goossens vult aan: "Dit bezoek is een stimulans voor de West Betuwse ondernemers. Een sterke lokale economie is van groot belang. De komende jaren richten we ons op innovatieve bedrijven en innovatielabs. FruitMasters is daarin een goed voorbeeld. Zij lopen voorop als het gaat om innovatie, energietransitie en duurzaamheid. De gemeente wil dit graag faciliteren en stimuleren."

European Entrepreneurial Region (EER) Award
Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer deelt de provincie met regio's Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio's. Dit door onder andere de uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

Het bezoek hoort bij de zogenoemde Dankjeweltour. De tour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Iedere week bezoekt een bestuurder van een gemeente in Gelderland een ondernemer. Tijdens het bezoek wordt een taart overhandigd als dank voor hun bijdrage aan de Gelderse economie. In totaal nemen 51 gemeente deel aan de actie.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier