Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De dodenherdenking in Heukelum in 2017.
• De dodenherdenking in Heukelum in 2017. (Foto: Annie Welbie)

Heukelum staat stil bij oorlogsslachtoffers

  •   keer gelezen

HEUKELUM • Bij de plechtigheid rondom de dodenherdenking in Heukelum krijgen veel basisschoolleerlingen uit de stad een belangrijke rol. Sommigen vormen een erewacht of reiken bloemen uit. Anderen mogen gedichten voorlezen.


De plechtigheid begint zaterdag 4 mei om 19:30 uur op de begraafplaats bij de hervormde kerk. Jayden Schampaert, Ryan Schild, Jairo van Zee, Joah Vermeulen, Joas van Gent en Rens van Zee - leerlingen uit het Heukelums openbaar- en christelijk basisonderwijs – vormen om 19:45 uur de erewacht bij het grafmonument. Vervolgens leest Mariëlle Bakker – voorzitter van Oranjevereniging Heukelum – het gedicht 'Deze bijeenkomst' van Huub Oosterhuis voor, muziekvereniging Door Eensgezindheid speelt vervolgens koraalmuziek onder leiding van Casper Koerting. Myrthe en Rivka Vermeulen – leerlingen van De Wegwijzer – lezen vervolgens ieder een gedicht voor. Dan is het om 19:55 uur tijd voor de kranslegging, Lourens van Bruchem is namens gemeente West Betuwe aanwezig.

Het taptoesignaal klinkt om 19:58 uur, dan is het om 20:00 uur twee minuten stil. Waarna het Wilhelmus wordt ingezet. Om 20:04 uur worden er nog verschillende kransen gelegd. Onder meer door Anke de Vries, Juan Tristan Nab, Gijs van Oosterum en Gilano Cara namens de gezamenlijke Heukelumse basisscholen, Ton van Voorden en Miranda den Besten namens Oranjevereniging Heukelum en Joost Golverdingen namens stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal (EGVL). Leerlingen Sterre Arnts en Bas Giltay van basisschool De Rietput mogen om 20:10 uur ieder een gedicht voorlezen. Van Bruchem geeft dan nog een toespraak namens de gemeente.

Tot slot draagt Tom van Oosterum het gedicht 'Een keer vaker' voor dat is gemaakt door Maureen de Witte op uitnodiging van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Tot slot is er koraalmuziek en bloemleggen door belangstellenden. De bloemen worden uitgereikt door de basisschoolleerlingen Isa van der Wal, Tijs Looyen, Fay van de Bos, Kara van Beek, Sem van Kleij en Kees de Koning.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier