Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Bas Koppe

Nieuw: koffie- en theeschenkerij De Leuve Hoeve in Vuren

  •   2217 keer gelezen

VUREN • Sinds kort kunnen mensen in Vuren na een wandeling uitrusten bij uitspanning De Leuve Hoeve. Cock en Ria Erkel hebben een deel van een voormalig boerderij aan de Landscheiding omgebouwd tot een gezellige koffie- en theeschenkerij.

Eigenlijk wilden ze een betaalbare groepsaccommodatie beginnen. "Daar heb ik nog geen vergunning voor, dus hebben we de theeschenkrij van mijn nicht overgenomen. Zij zat verderop aan de dijk, maar kan vanwege ziekte niet verder." Tijdens het openingsweekend kwamen ook veel klanten van de oude uitspanning. "Ze zeiden dat ze het hier ook heel gezellig vinden", zegt Ria.

Voor alle meubels de stal in konden, moest er puingeruimd worden. "Ik ben zeker wel twintig keer naar de stort geweest", bedenkt Cock zich. Ria: "Alles wat je normaal weggooit, lag hier. Veel hout en plastic, maar ook schoenen." Van het feit dat er koeien in de ruimte stonden, is weinig terug te zien. "Van de drinkbakken heb ik lampen gemaakt", vertelt Cock. "De rest van de spullen hebben we gekocht op een rommelmarkt."

Inmiddels staat alles in de voormalige koeienstal en zijn ze langzaam begonnen met het serveren van koffie, thee, fris en appeltaart. "We hebben geen horecaervaring en we hebben er allebei nog een baan naast. Dus we hoeven hier nog niet ons brood mee te verdienen. Dat is wel een voordeel", aldus Cock. "Het zou op termijn wel leuk zijn als ik niet meer voor een baas hoef te werken."

De plek kent ook een lange geschiedenis. "Het ligt midden in de Waterlinie. Dus in de oorlog is de boerderij die hier stond bewust verbrand. Later is er een nieuwe boerderij gebouwd met een gedenksteen", vertelt Cock.  "In 1971 kwamen mijn ouders hier wonen en later heb ik het overgenomen."

Veel wandelaars en fietsers weten de nieuwe uitspanning al te vinden. "Het Klompenpad loopt hierlangs en het ligt ook aan het Lingebos. Ook komen er veel mensen met kleine kinderen." Ria vult aan: "De jongeren komen hier niet. Die gaan liever op een terrasje in Gorinchem zitten, maar dat vinden we geen probleem."

Tijdens de eerste weekenden kwamen er mensen uit binnen en buitenland. "Rotterdam, Gorinchem en mensen uit België", sommen ze samen op. Van de gasten komen tot nu toe alleen maar positieve reacties. Vooral de appeltaart is een grote hit. "Er waren mensen die 'm wilde kopen om mee naar huis te nemen."

De ambities voor de toekomst zijn duidelijk. "Ik wil hier een accommodatie voor groepen van maken en de koffie- en theeschenkerij verhuizen naar een ander gebouw. Want als de bovenste verdieping verhuurd is, ga je beneden niet nog eens koffie en thee schenken", vertelt Cock. "En we willen ook nog wat speeltoestellen neerzetten, maar dat komt allemaal nog wel."

Bas Koppe

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }