Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Er is weer een loterij tijdens Koningsdag in Leerdam.
• Er is weer een loterij tijdens Koningsdag in Leerdam. (Foto: Jeroen de Bruin )

Koningsdag in Leerdam met loterij en vrijmarkt

  •   1368 keer gelezen

LEERDAM • De kersverse stichting 3045 organiseert Koningsdag in de Glasstad. Natuurlijk is er weer een vrijmarkt, de kramen zijn te vinden in de Kerkstraat, Fonteinstraat en op het Dr. Reilinghplein.

Er doen dit jaar zo'n zeventig deelnemers mee aan de vrijmarkt. Gedurende de dag worden bezoekers getrakteerd op verschillende optredens in het centrum.

Gezelligheidskoor meSted verzorgt tussen 09:45 en 10:15 uur een optreden op het Dr. Reilinghplein, vervolgens is er een toespraak van wethouder Marcel Verweij, gevolgd door de aubade met het 'Wilhelmus' en 'Lang zal ze leven'. Let op: de aubade is dus dit jaar op het Dr. Reilinghplein, niet in 't Hofje van Mevrouw van Aerden. Muziekvereniging De Bazuin verleent ook haar medewerking aan de aubade, bovendien geeft de muziekvereniging geeft tussen 10:30 en 11:00 uur een mini-concert op het plein bij de Grote Kerk.

Tussen 10:45 en 11:15 treedt meSted weer op op het Dr. Reilinghplein, dan volgt om 11:30 uur de trekking van de loterij. Deze organiseert stichting 3045 samen met de Leerdamse Ondernemersvereniging (LOV). Loterijkaartjes zijn voorafgaand aan Koningsdag af te halen bij Intertoys en 't Appeltje en op Koningsdag zelf bij de kram op het Dr. Reilingheplein, daar kunnen deelnemers hun briefje op Koningsdag ook in één van de gekleurde ballen doen. Dit kan tussen 07:30 en 11:30 uur. De bal mag vervolgens in de glazen bak, waar de voorzitter van de LOV om 11:30 uur in gaat grabbelen. Er worden vier winnaars getrokken. Zij maken kans op waardebonnen, variërend van 20 tot 75 euro.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }