Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Feiko en Massie, twee van de manegepony's op De Paardesprong.
• Feiko en Massie, twee van de manegepony's op De Paardesprong. (Foto: De Paardesprong)

Ruiterweekend met open dag bij De Paardesprong in Neerijnen

  •   105 keer gelezen

NEERIJNEN • Op manege De Paardesprong vindt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april een ruiterweekend plaats. Zaterdag 13 april van 10:00-16:00 uur is er een open dag. Ook bij de wedstrijden is publiek van harte welkom.

De Paardesprong organiseert het evenement samen met rijvereniging Ons Genoegen uit Beesd. "Tijdens dit evenement zal het ouderwetse concoursgevoel teruggebracht worden!" melden de organisatoren enthousiast.

Open dag
Tijdens de open dag kunnen kinderen gratis ponyritjes maken, springen op het springkussen, hoefijzers verven en leuke kraampjes bezoeken. Bij de stand van de manege is meer informatie te verkrijgen over onder andere de lessen die er worden gegeven. Kinderen die zich deze dag aanmelden ontvangen twintig procent korting op hun eerste paardrijles. Bij de stand kunnen belangstellenden zich ook opgeven voor een rondleiding over het terrein. De eerste 150 bezoekers die hun komst van tevoren melden via de website, kunnen bij de kraam van De Paardesprong een goodiebag ophalen.

Wedstrijden
Daarnaast worden er gedurende de dag spring- en dressuurwedstrijden georganiseerd om naar te kijken. In de eb- en vloedbak buiten worden KNHS-dressuurwedstrijden verreden op de niveaus B tot en met ZZL. Binnen zijn de springwedstrijden (BB tot en met ZZ paarden en pony's). Op vrijdagavond 12 april zal er mooi oefenparcours klaarstaan, mede dankzij sponsors.

Zondag 14 april wordt een subtopwedstrijd georganiseerd. Ook zijn er deze dag indoor FNRS-dressuurwedstrijden waar de proeven F1 t/m F20 zullen verreden worden. De kleinsten kunnen ervaring opdoen tijdens de Bixie-springwedstrijd. Om ze nog een duwtje in de rug te geven ontvangen alle Bixie-ruiters een presentje.

Popup-outlet
Zaterdag en zondag is Westrienen uit Est aanwezig met een mega-popup-outlet. Paardrijkleding en andere spullen die met de sport te maken hebben worden daar met hoge kortingen verkocht.

De manege is gevestigd aan de 1e Tieflaarsestraat 8a in Neerijnen. Meer informatie en aanmelden voor de open dag of de wedstrijden: www.depaardesprong.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }