Logo hetkontakt.nl/leerdam

Meestemmen over nieuwe entree NS-station Geldermalsen

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Het NS-station van Geldermalsen krijgt een nieuwe entree, inwoners en reizigers mogen maandag 6 mei meestemmen over het mogelijke ontwerp.


Tijdens een avond in het gemeentehuis presenteren namelijk vier architecten hun schetsen, zij krijgen ieder 15 minuten om hun plan te presenteren. En het aanwezige publiek mag stemmen op één van deze vier voorstellen. Bij het project zijn betrokken: bureau Spoorbouwmeester, ProRail, aannemer De Lingense Alliantie en gemeente West Betuwe. Deze vier opdrachtgevers bepalen uiteindelijk welk schetsontwerp in aanmerking komt voor verdere uitwerking. Maar: gemeente West Betuwe heeft besloten om haar stem in deze over te dragen aan de inwoners. Dat betekent dus niet dat de stem van aanwezigen maandag 6 mei doorslaggevend is, de overige drie partijen nemen de uitslag wel mee in overweging, maar bepalen ook op basis van bouwkundige, technische en financiële aspecten hun uiteindelijke keuze.

Inwoners en reizigers zijn vanaf 19:00 uur welkom in het gemeentehuis, het programma begint om 19:30 uur. De spelregels worden tijdens de avond verder uitgelegd. De voorkeur van het publiek blijkt aan het eind van de avond uit een te houden stemming. De andere drie partijen houden hun kruit nog even droog. Zij gaan na de avond nog enkele dagen aan de slag met de technische en financiële beoordeling. Op maandag 13 mei is de bekendmaking van de definitieve keuze voor het verder uit te werken schetsontwerp van de reizigerstunnel.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier