Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl123rf.com

Informatieavond over bouw Deils windpark

  •   285 keer gelezen

DEIL • De initiatiefnemers van Windpark Deil organiseren maandag 8 april van 19:30 tot 21:30 uur een inloopavond in dorpshuis De Koeldert in Waardenburg voor omwonenden en andere geïnteresseerden.

De bouw van het windpark is inmiddels gestart. Burgerwindcoöperatie West-Betuwe, Yard Energy en Raedthuys Pure Energie, de initiatiefnemers van dit park, vinden het echter belangrijk om omwonenden op de hoogte te houden van de werkzaamheden aan de elf windmolens die langs de A15 worden gebouwd. Tijdens de inloopavond kunnen er vragen gesteld worden aan de betrokken partijen over de planning, de route voor het bouwverkeer en de aanvoer van de windmolenonderdelen. Netbeheerder Liander is ook aanwezig om te vertellen over graafwerkzaamheden en het tracé van de kabels die nodig zijn om de windmolens aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk.

Op dit moment kan het noodzakelijke zand voor de locaties van de windmolens van Betuwewind aangevoerd worden met een tijdelijke in- en uitrit vanaf de A15. Hiervoor hoeven de lokale polderwegen niet te worden belast. Na het aanbrengen van deze zogeheten voorbelasting is er een 'rustperiode' van ongeveer 4 maanden op de bouwplaats, waarin de onderliggende grondlagen stabieler worden. Windpark Deil is naar verwachting begin 2020 operationeel. De bouw is te volgen via de website.

Aanmelden voor de informatieavond kan via info@windparkdeil.nl. Meer informatie is ook te verkrijgen bij Gerlach Velthoven via 06-43026049.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }