Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De leerlingen bereiden zich serieus voor op de wedstrijd.
• De leerlingen bereiden zich serieus voor op de wedstrijd. (Liesbeth Wattimury Fotografie)

Lingeborgh actief bij vakwedstrijden

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Ook dit jaar komen honderden scholieren in actie tijdens Skills Talents. Dit zijn teamvakwedstrijden waar vmbo-leerlingen in tien categorieën laten zien wat ze in hun mars hebben. Op 22 februari is de Lingeborgh in Geldermalsen het toneel voor de provinciale wedstrijd.


Drie schoolteams zijn in training om hun beste beentje voor te zetten. Bij Skills Talents worden de leerlingen getest op hun vaardigheden in vakgebieden als bloemwerk, mobiliteit & transport, media, vormgeving & ict en zorg & welzijn.

Druk
"De druk op de teams is toegenomen," stelt docent en begeleider Daan Mortier. "Bij eerdere wedstrijden elders in Gelderland zijn vier teams van de Lingeborgh er helaas niet in geslaagd eerste te worden in hun categorie. Die plek was nodig om door te dringen tot de volgende ronde."

Mortier is docent economie en ondernemen en is op school de aanjager van Skills Talents. "We doen elk jaar mee en hebben mooie resultaten gehaald. Vorig jaar was het hoogtepunt, toen we bij economie & ondernemen de beste van Nederland werden. We zijn ook al twee keer tweede geworden."

Enthousiasme
Hij ziet steeds meer enthousiasme voor deelname. "Dit jaar doen voor het eerst alle profielen mee. Het kostte geen moeite om deelnemers te vinden. Zelfs niet als de wedstrijden buiten schooltijd zijn."

Volgens de docent hebben leerlingen voordeel bij Skills Talents. "Ze gaan beter de examens in, want dit is een stevige oefening. En het wedstrijdelement en het samenwerken helpt hen verder."

In actie
Marre IJkelenstam (15 ) uit Leerdam en Brian Kabalt (17) uit Geldermalsen komen deze week in actie. Marre bereidt zich voor op een wedstrijd waarin ze aan de slag moet met Adobe software. "Ik vind het een uitdaging. Gelukkig kan ik goed samenwerken." Brian: "Ik ga voor het avontuur. De filmpjes van vorige edities spraken me aan."

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier