• Pascal gaat sponsoracties organiseren.
• Pascal gaat sponsoracties organiseren. (Foto: Janneke Boogaard)

Pascal Holleman rent in New York voor KiKa

  •   501 keer gelezen

KEDICHEM • Pascal Holleman gaat de marathon van New York lopen voor KiKa. "Dit is wat ik kan doen; als je kind ziek is kun je alleen maar hopen."

De marathon van New York is de grootste ter wereld. Natuurlijk verheugt Pascal zich op het avontuur dat hij in november gaat beleven. "Hier droom je van als hardloper." Maar belangrijker dan de sportieve belevenis en de reis vindt hij het doel: geld inzamelen voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

Kerngezond
Zelf heeft hij het gelukkig niet van dichtbij meegemaakt, zijn twee kinderen zijn kerngezond. Wel zag hij als tenniscoach hoe een talentvolle pupil door het oog van de naald kroop. En een collega verloor zijn vijfjarige dochter.

Gewoon verder
"Daar schrik je van, maar je gaat toch al snel gewoon verder met je eigen leven. Dat wilde ik niet langer; ik vond dat ik er langer bij stil moest staan. Als iedereen dat doet, wordt het doel om 95 procent van de gevallen van kinderkanker te genezen sneller bereikt."

Stilstaan door hard te lopen
Dat 'stilstaan' doet Pascal door hard te lopen. "Ik ben eigenlijk niet zo'n loper, maar toen ik twee keer een rugoperatie had gehad was dat het eerste wat weer mocht. Een keertje een loop van tien kilometer, de Dam tot Damloop, een halve marathon: van het één kwam het ander." Inmiddels is het acht jaar verder en heeft Pascal aan ongeveer even zoveel marathons meegedaan.

Boost
Een voorbereidingsschema heeft hij niet, nooit gehad ook. "Mijn eerste marathon liep ik in 3:49. Toen ik merkte dat ik het ging halen, kreeg ik een enorme boost. Daarna heb ik nooit meer zo snel gelopen. Mijn doel is wel om in New York een tijd onder de vier uur te lopen."

Peanuts
Aan het trainen wil Pascal niet te veel woorden vuil maken. "Dat is peanuts, gewoon een kwestie van uurtjes erin stoppen. Je kunt iets dóen. Als je kind in het ziekenhuis ligt met kanker, kun je alleen maar hopen dat het goed afloopt. Dan kun je een marathon lopen geen 'afzien' noemen."

Sponsoracties
Om voor KiKa te mogen starten, moet hij minimaal 6000 euro inzamelen. "Ik hoop dat het meer wordt. Ik ben van plan een toernooi te organiseren bij mijn club, De Doelen in Culemborg, en activiteiten te houden met de kinderen die ik lesgeef. Ik zoek een shirtsponsor voor mijn deelname aan de marathon van Rotterdam in april. En misschien kan ik in de zomervakantie vrijwilligerswerk doen bij het Máxima Medisch Centrum." Ook in Kedichem wil Pascal acties op touw zetten, bijvoorbeeld een sponsorloop voor kinderen.

Informatie en doneren via: runforkikamarathon.nl/pascal-holleman-new-york-2019

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }