Logo hetkontakt.nl/leerdam

Glasstad te zien in bioscoopfilm van Leerdammer Lucio Messercola

  •   keer gelezen

LEERDAM • Filmproducent Lucio Messercola komt eind dit jaar met een nieuwe familiefilm, die in de Nederlandse en Belgische bioscopen te zien zal zijn. Ook de Glasstad krijgt door deze sinterklaasfilm flink wat promotie, want een groot gedeelte van de filmopnames vinden in Leerdam plaats. De eerste opnames zijn vrijdag 15 februari. 


In de speelfilm spelen bekende Nederlandse acteurs. "Het verhaal vertelt deels over Sinterklaas en voor de rol van de goedheiligman hebben wij een hele grote naam weten te strikken. Je kunt gerust spreken van een zeer grote comeback", zo licht Marcella Westen van Messercola Drama toe. 

Geen sinterklaasfilm zonder intocht. "En", legt producent Lucio Messercola uit, "één van mijn hobby's is het organiseren van de sinterklaasintocht in Leerdam. Dus ik dacht: waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan." Zo gezegd, zo gedaan: Messercola nam zijn cameraman Goof de Koning mee naar de Glasstad om eens poolshoogte te nemen. Deze viel meteen als een blok voor Leerdam. Messercola: "Hij zei: 'Dat Leerdam is prachtig, waarom draaien we hier ook de rest van de film niet'." Uiteindelijk zullen er zo'n elf opnamedagen in Leerdam plaatsvinden. "Wij zochten echt een beetje een Anton Pieck-stijl, de Zuidwal heeft dat gewoon." 

Overigens worden voor de opnames in Leerdam nog figuranten gezocht, zij moeten dan bezoekers van de sinterklaasintocht spelen. Zowel kinderen, volwassenen als ouderen worden gezocht. De opnames zijn vrijdag 15 februari tussen ongeveer 11:00 en 13:00 uur.  Bovendien zijn er vijf jongens van een jaar of 9 of 10 jaar nodig voor een extra scene. Deze wordt opgenomen tussen 12:00 en 14:00 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via bas@messercola.nl, onder vermelding van 'figuratie intochtbezoeker'. De aanmeldingen moeten wel voorzien zijn van foto. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 10 februari.

De sinterklaasfilm komt tot stand mede dankzij hulp van Monkey Town Nederland, Paradiso Filmed Entertainment en ook de Leerdamse ondernemersvereniging (LOV) heeft een bijdrage geleverd. 
 

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier