Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: SLG

Werkochtend op De Koornwaard in Heukelum

  •   keer gelezen

HEUKELUM • Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert zaterdag 2 februari een werkochtend op De Koornwaard. Op het to do-lijstje: wilgen knotten en struiken en bomen snoeien.


Vorig jaar was het een drukte van belang bij de inspiratieochtend op bedrijventerrein De Koornwaard in Heukelum. Eigenaar Robert Stephens vertelde belangstellenden over de ontstaansgeschiedenis van zijn natuurgebied. Een deskundige van SLG vertelde over de salamanders en kreeftjes in de poel en het hoogstamfruit in het natuurgebied. Vanwege het enthousiasme van de aanwezigen, organiseert SLG nu een werkochtend op De Koornwaard. Aanmelden kan tot vrijdag 1 februari via de website.

Op het natuurterrein van De Koornwaard zijn door de bevlogen eigenaar Robert Stephens allerlei landschapselementen aangelegd die een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken zoals een poel, hoogstamfruitbomen, wilgen. De aanwezigen gaan daarom zaterdag 2 februari onder meer hoogstamfruitbomen snoeien, picknickbanken plaatsen, streekeigen bomen en struiken aanplanten en wilgen knotten. De werkochtend start om 09:15 uur met koffie en thee bij De Koornwaard aan de Appeldijk 17a in Heukelum. Om 09:30 uur is er een korte toelichting op de werkzaamheden en vervolgens gaan de deelnemers aan de slag. Om 12:30 uur is er een afsluitende lunch. Deelnemers moeten wel laarzen of waterdichte schoenen meenemen, want de grond kan nat zijn.

De werkochtend wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West-Betuwe en de provincie Gelderland.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier