Logo hetkontakt.nl/leerdam

Inwoners West Betuwe kunnen thuis paspoort of rijbewijs aanvragen én bezorgd krijgen

  •   866 keer gelezen

WEST BETUWE • Inwoners van de nieuwe gemeente West Betuwe kunnen thuis een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs aanvragen en bezorgd krijgen. Zij betalen hier in 2019 geen extra kosten voor.

Met deze service geeft West Betuwe invulling aan de ambitie om haar dienstverlening dichtbij en op maat uit te voeren. Hoe het werkt: een medewerker van de gemeente komt op afspraak thuis om de aanvraag op te nemen. De afspraak kan ook plaatsvinden op een andere locatie binnen de gemeente. Het gespecialiseerde bedrijf Dynasure levert het aangevraagde document af op vrijwel iedere gewenste locatie in Nederland volgens de veiligheidseisen die hierbij horen. Inwoners hoeven in 2019 naast de gebruikelijke kosten voor een paspoort of rijbewijs niet extra te betalen voor het thuis aanvragen en bezorgen. Dit gratis thuis aanvragen en bezorgen is voorlopig een proef van een jaar. De gemeente West Betuwe neemt meer maatregelen om de dienstverlening voor haar inwoners zo goed mogelijk te maken. Zo kunnen kersverse ouders de aangifte van de geboorte ook thuis doen. Een medewerker van de gemeente komt hiervoor langs.

Ruimere openingstijden
Het blijft uiteraard ook mogelijk om een paspoort of rijbewijs aan te vragen en op te halen in het gemeentehuis. Het gemeentehuis van West Betuwe is aan de Kuipershof 2 in Geldermalsen. De nieuwe gemeente heeft ruimere openingstijden. Het gemeentehuis is elke werkdag open van 08:30 tot 17:00 uur. Inwoners kunnen dan voor veel producten zowel met als zonder afspraak terecht. De gemeente raadt inwoners wel aan om een afspraak te maken. Ze worden dan het snelst geholpen. Verder kunnen inwoners op dinsdag- en donderdagavond van 17:00 tot 20:00 uur op afspraak terecht. Ook kunnen verschillende zaken via de website geregeld worden.

Steunpunten in Asperen en Waardenburg
Op twee andere locaties, in Asperen en Waardenburg, blijft in 2019 een steunpunt open. Inwoners kunnen hier terecht voor vragen over alle producten en diensten van de gemeente en voor hulp bij een digitale aanvraag. Alleen op afspraak kan men hier ook een paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs aanvragen.

Het steunpunt in Asperen zit in het voormalige gemeentehuis van Lingewaal aan Raadhuisplein 3 en is open op maandag- en vrijdagochtend van 09:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur. Het steunpunt in Waardenburg zit aan De Vergt 4 en is open op dinsdag- en donderdagochtend van 09:00 tot 12:00 uur.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }