• Eerste paal bij ATG Audiovisueel.
• Eerste paal bij ATG Audiovisueel. (Foto: Peter Verbeek )

ATG Audiovisueel breidt uit met groot magazijn

  •   798 keer gelezen

VUREN • Aan Tom van der Meijden de eer om de eerste paal van het nieuwe magazijn van ATG Audiovisueel in de grond te slaan. Die handeling zorgde afgelopen woensdagmorgen voor glunderende gezichten bij directie, familieleden en medewerkers.

Ruim 25 jaar geleden zijn de broers Gerard en Tonny van der Meijden, techneuten met een grote liefde voor licht, beeld en geluid, als hobbyisten begonnen om met beperkte middelen hun audiovisuele diensten aan te bieden. Ze opereerden aanvankelijk vanuit een oude schuur in Herwijnen en groeiden geleidelijk dusdanig dat ze van hun hobby hun beroep konden maken.


Eigen pand
"In 2010 hebben we het aangedurfd om een eigen pand te laten bouwen", vertelt Gerard van der Meijden. "Beneden opslagruimte en op de eerste verdieping kantoren en kantine. Het stond er nog maar net toen we eigenlijk al te weinig magazijncapaciteit hadden. We hadden de tijd mee, kregen steeds meer vaste en grote klanten, en hadden daardoor meer apparatuur nodig. Twee jaar later hebben we er een loods bij laten bouwen, en nu zijn we toe aan de volgende uitbreiding." Bij ATG Audiovisueel staan inmiddels twaalf fulltimers op de loonlijst. Het wagenpark bestaat uit tien vracht- en bestelauto's. Het bedrijf werkt hoofdzakelijk in ons land en is onder andere vaste leverancier van de Evenementenhal in Gorinchem, Cruise Terminal in Rotterdam en Van Hoorne Entertainment in Molenaarsgraaf. Maar steeds vaker wordt ATG Audiovisueel gevraagd om licht, beeld en geluid te verzorgen voor beurzen, congressen en evenementen in België, Duitsland en Engeland.

"De weinige keren dat alles in huis is weten we nauwelijks waar we het moeten bergen", lacht Van der Meijden. "We hebben geluk gehad dat we 3.500 vierkante meter grond hebben kunnen kopen die aan ons bedrijf grenzen. Daar wordt nu een magazijn van 1.500 vierkante meter gebouwd met een entresol van 500. Er komen acht verdiepte loadingdocks zodat we veel gemakkelijker dan nu kunnen laden en lossen. Als dat over vier maanden klaar is hebben we wéér een goede reden om een feestje te vieren."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }