Foto: Nico van Ganzewinkel

Eén-tweetje van Plus Teeuw en verenigingen

  •   591 keer gelezen

LEERDAM • Plus Teeuw aan het Europaplein in Leerdam houdt de komende twee maanden een grote clubactie voor lokale sportverenigingen. Vrijdagavond vond de aftrap plaats. "Ik ga sparen voor mijn eigen poster."

In totaal doen er acht sportverenigingen mee aan de actie: BC Leerdam, DSS Leerdam, Leerdam Sport, LRC, SG de Linge, PCB, voetbalvereniging Asperen, WHV Gym en WHV Volleybal. Leden van deze verenigingen kunnen vanaf 1 december sparen voor gratis, persoonlijke fanartikelen.

Bovendien kunnen ze door hun deelname ook nog eens de verenigingskas spekken. "We hebben regelmatig aantrekkelijke spaaracties, maar nooit eerder werd er zo'n groots opgezette ClubFundactie op touw gezet. Er zijn maar liefst acht lokale verenigingen bij betrokken", vertelt supermarkteigenaar Henk Teeuw.

Fanartikelen
Bij elke tien euro aan boodschappen krijgen klanten een spaarzegel. Alle leden die meedoen, kunnen inloggen op hun eigen website waar ze de zegels mogen verzilveren voor fanartikelen. "Ze kunnen op www.clubfund.nl bijvoorbeeld sparen voor een broodtrommel, een mok, een placemat, teenslippers, een muismat of een sporttas met hun eigen foto. Om dat mogelijk te maken, zijn er van alle deelnemers foto's gemaakt. Aan het einde van de actie halen de leden hun persoonlijke artikelen op. Van elke gespaarde zegel gaat een gedeelte van de verkoopwaarde rechtstreeks naar de clubkas van hun vereniging."

Overweldigend
Vrijdagavond ging de actie van start. De passage naast de Plus is boordevol kinderen, ouders en leden van verenigingen die de materialen op komen halen. "Dit is overweldigend, wat een belangstelling", zegt Teeuw. "Ik ben super trots dat er acht verenigingen meedoen. Alle materialen staan klaar. Morgen kunnen jullie van start", aldus de supermarkteigenaar die laat weten dat er per vereniging ook nog eens drie prijzen van 50, 25 en 10 euro klaar liggen voor de beste spaarders. "Veel succes met het sparen voor je eigen artikelen en ook veel succes voor de clubs." Leden van de activiteitencommissie van Leerdam Sport staan klaar om de materialen voor hun deelnemers mee te nemen. "Dit is een geweldige actie. Leuk voor de leden, maar ook voor onze clubkas", zegt Antoinette de Bruin. "Bij ons doen er zeker 100 leden mee. Iedereen is dolenthousiast. Het leeft, ze hebben er zin in. Ik hoorde al dat sommige pupillen hun ouders opdracht geven om de komende weken extra boodschappen bij de Plus te halen."

Opa en oma
Maxim (10) is lid van de voetbalvereniging Asperen en is samen met zijn moeder en zusje op de start van de actie afgekomen. "Ik ga zeker meedoen. Ik ga sparen voor een poster op mijn kamer." Zus Floriene (7) is lid van WHV in Asperen en 'gaat' voor de broodtrommel. "We halen altijd al onze boodschappen bij de Plus, dus dat komt goed uit", vertelt hun moeder. "De komende weken gaan we ook opa en oma maar eens inschakelen."

Dat is gedeeltelijk ook de bedoeling van de actie, geeft Henk Teeuw toe. "Natuurlijk hopen we dat we zo extra klanten krijgen. Maar ik vind het ook erg leuk om op deze manier het verenigingsleven in Leerdam en omgeving te steunen. Het mooie is dat er ook kleine verenigingen meedoen. Bovendien is het prachtig om het enthousiasme van de kinderen te zien. Ze wilden meteen de artikelen zien, anderen waren benieuwd naar de foto's die in de winkel hangen. Ze vroegen of ze hun eigen foto na afloop van de actie konden krijgen. Dat is natuurlijk geen enkel probleem."

De spaaractie loopt tot 9 februari. De uiterste datum om zegels te verzilveren is 16 februari. Ongeveer drie weken later kunnen de leden hun gespaarde fanartikelen ophalen.

André Bijl

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }