Foto: Antony Swiderski

Joyce Wielders wint Van der Wal Publieksprijs bij Leerdamse Kunstwedstrijd

  •   491 keer gelezen

LEERDAM • Dik Kusters heeft vrijdag de Leerdamse Kunstwedstrijd op zijn naam geschreven. Joyce Wielders won de Van der Wal Publieksprijs. De uitslag werd vrijdag bekend gemaakt.

Maar liefst 75 kunstenaars uit de regio deden mee aan de wedstrijd. Het thema was dit jaar 'Holland herinnerd'. Kusters won met een schilderij met als titel 'Ochtendgloren', de tweede prijs ging naar Jan van de Kolk voor zijn werk 'Griend in wintertijd'. De derde prijs was voor Lida Anceaux voor haar textielcreatie met als titel 'Holland'. De originaliteitsprijs was voor Adelien Bakker met het schilderij 'De handen van Rembrandt'.

Veel andere inzendingen kregen een eervolle vermelding van de jury waaronder Joyce Wielders. Tot grote verrassing van Wielders won zij ook de Van der Wal Publieksprijs met haar schilderij 'Oma's erwtensoep'. Alle inzendingen zijn nog tot donderdag 13 december te zien bij Van der Wal Interieuradviseurs in Leerdam. De Leerdamse Kunstwedstrijd is een initiatief van het Leerdams Kunstenaarscollectief.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }