Logo hetkontakt.nl/leerdam

Zonnepark Avri Solar haalt negen ton binnen

  •   keer gelezen

REGIO • Een nieuwe mijlpaal is bereikt voor het zonnepark van Avri Solar. Vorige week werd door investeringen via crowdfunding, het streefbedrag van 990.000 euro behaald.


Onder de 340 investeerders komen 250 inwoners uit de tien Avri-gemeenten. Inwoners konden met voorrang investeren in het duurzame park om zo mee te profiteren van het rendement. Om zoveel mogelijk inwoners de mogelijkheid te bieden om mee te doen, was investeren al mogelijk vanaf 250 euro. Het bedrag dat met crowdfunding wordt opgehaald, wordt gebruikt om de lening voor het zonnepark van het Innovatie- en Energiefonds Gelderland af te lossen.

Van tevoren was het maximale bedrag van 990.000 euro vastgesteld. Nu dat bijeengebracht is, kan er niet meer geïnvesteerd worden in het zonnepark. Het bedrag dat met crowdfunding wordt opgehaald, wordt gebruikt om de lening voor het zonnepark van het Innovatie- en Energiefonds Gelderland af te lossen. Avri Solar is een zelfstandige bv. Voor de bouw van het zonnepark zijn geen financiële middelen uit Avri gebruikt.

De vele zonuren in 2018 zorgden voor nog meer goed nieuws voor zonnepark Avri. De energieopbrengst van het park ligt sinds de ingebruikname begin maart namelijk al 7 procent hoger dan de 8,3 miljoen kWh die voor dit jaar was geraamd. Dat is genoeg duurzame energie om naast de beoogde 3.000 huishoudens een paar honderd extra huishoudens van stroom te voorzien.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier