Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De betrokkenen proosten op het bloemenlint.
• De betrokkenen proosten op het bloemenlint. (Foto: Rita Boer Rookhuiszen)

Bloemenlint voor Peter van Luttervelt

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Ter nagedachtenis aan Peter van Luttervelt zijn er vrijdag twee bloemenlinten aangeplant van voorjaarsbolletjes.


Peter van Luttervelt was bestuurslid en mede-oprichter van De Fruitmotor. Hij overleed dit voorjaar op 62-jarige leeftijd. De Fruitmotor heeft vervolgens namens Hanneke Rombouts, de vrouw van Peter, geld ingezameld voor dit bloemenlint. Het bloemenlint bestaat uit drie kleuren krokussen, rode en roze tulpjes, blauwe druifjes en witte anemoontjes. Zij zijn met hun nectar en stuifmeel een belangrijke bron van voedsel en bouwstoffen voor bijen in het vroege voorjaar als er nog weinig andere bloeiende planten zijn.

De gemeente Geldermalsen was enthousiast over het initiatief en stelde twee brede bermen beschikbaar en verdubbelde zelfs het aantal vierkante meters. De bermen liggen aan het eind van de Tunnelweg vlakbij de Watermolenweg en aan de Randweg vlakbij de Tielerweg. Daar kan iedereen volgend voorjaar genieten van de bloemenpracht. De Fruitmotor en Bij Bewust Betuwe zorgden voor de realisatie. Zowel De Fruitmotor als Bij Bewust Betuwe willen de wilde bijen zien te behouden voor de regio, want het gaat niet goed met die wilde bij. Meer dan de helft van de soorten wordt met uitsterven bedreigd. Wilde bijen zijn echter onmisbaar voor de bestuiving van fruit en veel groentegewassen.

Onder het genot van een glas Betuwse Appelsprankel werd vorige week de eerste berm vol geplant, in aanwezigheid van onder meer wethouder Ton van Maanen en gemeentelijk toezichthouder Gert Jan de Vries.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier