Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Etienne Hessels

Kinderen ontbijten met burgemeester Loes van Ruijven in Asperen

  •   158 keer gelezen

ASPEREN • Veertien kinderen van de openbare basisschool De Schatkist uit Herwijnen hebben een ontbijtje gebracht bij burgemeester Loes van Ruijven-van Leeuwen. Ze gaven hiermee het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen van de gemeente Lingewaal, onderstreept hiermee, net als zo'n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Kinderpostzegels
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema 'Een feestje voor iedereen!' laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas. Hierbij leren kinderen spelenderwijs dat het leuk is dat iedereen anders is. De leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 namen de cheque met een bedrag van 150 euro in ontvangst. De burgemeester kijkt met plezier terug op het bijzondere ontbijt. 

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo'n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.


 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }