Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Jevgeni van Steenis

Complimenten voor de vrijwilligers van de Lingewaalse brandweer

  •   480 keer gelezen

LINGEWAAL • Tijdens de jaarlijkse brandweeravond werden de vrijwilligers van de Lingewaals brandweer in het zonnetje gezet. Dit jaar een bijzondere jaaravond, de laatste als Brandweer Lingewaal. Teamleider Ad van Wingerden vermeldde in zijn toespraak dat 2018 een druk jaar is geweest gelijk voorgaande jaren, tot nu toe 102 uitrukken.

Op uitnodiging was er een groot aantal oud-korpsleden aanwezig. In een gezellige en ontspannen sfeer werd er teruggekeken op 32 jaar brandweer Lingewaal, vele bijzondere inzetten en anekdotes werden opgehaald en met elkaar gedeeld. In totaal ruim 1000 jaar brandweerervaring in 1 kazerne bijeen is toch wel een bijzonderheid. 

Burgemeester Loes van Ruijven mocht op deze avond meerdere diploma's uitreiken en vier jubilarissen huldigen. De burgemeester toonde zich in haar toespraak uiterst tevreden over het vele werk dat de brandweer telkens maar weer verzet. Ook de burgemeester keek terug op 32 jaar Lingewaal van gemeentelijke brandweer naar een geregionaliseerde brandweer. Maar de vrijwilligers moeten het werk blijven doen en daarvoor hebben ze goed materiaal en een goed onderkomen nodig. Met de in 2008 gebouwde huidige kazernes kunnen de posten Asperen en Herwijnen nog jaren vooruit.

Diploma's zijn er behaald door Mike den Ambtman het diploma Manschap A en Verkenner Gevaarlijke Stoffen, Jevgeni van Steenis het diploma Verkenner Gevaarlijke Stoffen, Martin Groenenberg het diploma Voertuig – Pompbediener en chauffeur zwaar en Erwin de Jong behaalde het diploma chauffeur zwaar. 

Johan Blom, Arjan Bakker en Peter van Wijk zijn 20 jaar vrijwilliger en kregen daarvoor de oorkonde en hen werd het bronzen brandweerkruis met kroon opgespeld. Pim van der Meijden is 30 jaar vrijwilliger en ontving de oorkonde en hem werd het vergulde brandweerkruis opgespeld.
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten