Logo hetkontakt.nl/leerdam

Abdelkader Benali schrijft dictee DigiTaalStrijd

  •   keer gelezen

REGIO • Abdelkader Benali schrijft het dictee voor de Grote DigiTaalStrijd dit jaar. Tijdens het evenement op maandagavond 26 november is de schrijver ook aanwezig op een van de zes locaties waar de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt. Het is voor de tweede keer dat de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt, doel van het evenement is mensen bewust te maken van het probleem van laaggeletterdheid in de regio Rivierenland.


Vorig jaar deden er 88 teams, met in totaal 264 deelnemers mee. De Grote DigiTaalStrijd is een ludieke battle. Teams van drie personen gaan de strijd met elkaar aan: wie beschikt over de beste taal-, reken en digitale vaardigheden? Het dictee is het enige onderdeel van deze ludieke battle, dat offline - gewoon op papier - uitgevoerd wordt. Andere vaardigheden worden die avond digitaal getoetst. Abdelkader Benali schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. 'Bruiloft aan zee' is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. Meedoen aan de Grote DigiTaalStrijd kan op de volgende zes locaties: de gemeentehuizen in respectievelijk Kerkdriel, Geldermalsen, Opheusden, Beneden-Leeuwen, Tiel en Culemborg. Iedereen die woonachtig of werkzaam is in een van de deelnemende gemeenten van Rivierenland, kan zich inschrijven. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website.

Studenten van het Praktijklab van ROC Rivor maakten een leuke promofilm met Abdelkader Benali voor de Grote DigiTaalStrijd: 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier