Logo hetkontakt.nl/leerdam

Fietsverlichtingsactie op De Lingeborgh

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Op Lek en Linge-vestiging De LIngeborgh in Geldermalsen werd donderdagochtend een fietsverlichtingsactie georganiseerd. Met hulp van de ANWB Lichtbrigade. 


De ANWB Lichtbrigade organiseert meer dan 2.500 fietsverlichtingsacties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen. Tijdens de jaarlijkse fietsverlichtingsactie op De Lingeborgh stak de vakgroep natuur-scheikunde-techniek de handen uit de mouwen om bij alle leerlingen bij de ingang van de school de fietsverlichting te controleren. Waar nodig werden de fietsen diezelfde ochtend nog gerepareerd. "Wij zien nog te vaak kinderen én volwassenen zonder licht in het donker fietsen", zegt techniekdocent Koen Sluiters. "Daarom vinden wij het belangrijk om onze leerlingen zo bewust mogelijk te maken van de gevaren. En willen wij er zorg voor dragen dat alle leerlingen van onze school goed werkende fietsverlichting hebben voordat de ochtenden weer écht donker zijn."

In de weken voorafgaand aan de herfstvakantie werd er in eerste en tweede klassen bij de natuur-scheikunde-techniek-lessen al informatie gegeven over het belang van een goede fietsverlichting. De Lingeborgh draagt het veilig deelnemen aan het verkeer door scholieren hoog in het vaandel. "Veiligheid begint altijd bij het bewustzijn van jouw eigen acties," beklemtoont Sluiters. "Hoe jij reageert op jouw omgeving. Daarbij is zicht én gehoor heel erg belangrijk."

Kort geleden organiseerde de school voor alle brugklasleerlingen ook al Fiets4Safe; een komische theatervoorsteling die kinderen op een interactieve manier laat nadenken over hun eigen gedrag in het verkeer.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier