Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: SLG

Inspiratieochtend in De Koornwaard in Heukelum

  •   keer gelezen

HEUKELUM • De Koornwaard organiseert samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) op zaterdag 3 november een inspiratieochtend voor bewoners uit Heukelum en omgeving.


Bewoners inspireren over natuur op een bedrijventerrein klinkt misschien raar. Maar niet voor eigenaar Robert Stephens van De Koornwaard in Heukelum. Enkele jaren geleden is hij gestart met de herinrichting van zijn bedrijventerrein met aandacht voor de natuur in de directe omgeving. Hij heeft op zijn terrein allerlei landschapselementen aangelegd zoals poelen voor salamanders, hoogstamfruitbomen en andere inheemse bomen en struiken. Nu dit natuurterrein steeds mooier wordt, wil Stephens bewoners graag laten zien wat hij heeft gedaan en nog meer wil doen.

De eigenaar zoekt ook hulp van bewoners bij het onderhouden en aanleg van nieuwe landschapselementen. Bovendien wil hij hen enthousiasmeren om op eigen terrein ook aan de slag te gaan. Stephens: "Dit hele project levert geen cent op voor ons bedrijf. En toch ben ik nog nooit zo trots geweest op een investering."

Vandaar de inspiratieochtend, deze start om 09:30 uur in De Koornwaard aan de Appeldijk 17a in Heukelum met een kop koffie of thee. Stephens vertelt over de ontstaansgeschiedenis van zijn natuurgebied. Welke landschapselementen zijn er op het terrein aangelegd en waarom. Welke wil hij nog meer aanplanten? Hoe kunnen bewoners helpen bij het onderhouden ervan? Daarna gaan de deelnemers het natuurterrein bekijken en krijgen de bewoners uitleg over poelen en hoogstamfruitbomen door adviseur Eward Timmerman van SLG. De inspiratieochtend duurt tot 12:30 uur.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier