Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: 123RF

Kinderen gaan op stap met Bloementuin-bewoners in Geldermalsen

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Santé Partners organiseert zaterdag 22 september een wandeling voor de bewoners van de Bloementuin met kinderen van scouting Graaf van Gelre en met kinderen van groep 8 van obs Jan Harmenshof. De initiatiefnemers waren dit jaar één van de winnaars in de strijd om het leefbaarheidsbudget in de gemeente. Ze organiseren met het binnengesleepte geld diverse activiteiten voor bewoners van de Bloementuin en kinderen.


Ter voorbereiding op de wandeling hebben de kinderen een cursus 'Veilig rijden met de rolstoel' gehad. De cursus werd verzorgd door een medewerker en een bewoonster van de Bloementuin. Tijdens de cursus kregen de kinderen ook uitleg over dementie en wat het voor de mensen en hun omgeving betekend. De kinderen ontvingen een certificaat voor het volgen van de cursus.

Op zaterdag 22 september start de wandeling om 10:30 uur bij de Bloementuin in Geldermalsen. De wandeling is omlijst met vrolijke muziek en gaat richting 's Heerenloo. Daar zorgt de scouting voor wat lekkers. 

Leefbaarheidinitiatief 
De initiatiefnemers van de activiteiten waren in mei één van de winnaars van het leefbaarheidbudget. Ze wonnen met 203 stemmen een budget van 5.000 euro. Met het geld organiseren ze diverse activiteiten voor bewoners van de Bloementuin, ouderen met dementie, en kinderen van obs Jan Harmenshof  en de scouting in Geldermalsen. Doel is om de betrokkenheid van kinderen bij ouderen te vergroten. Bewoners van de Bloementuin genieten tegelijkertijd van de aanwezigheid van kinderen. 

Het leefbaarheidbudget
Het leefbaarheidbudget is een budget dat de raad beschikbaar stelt voor maatschappelijke initiatieven. Hier hangt een wedstrijdcomponent aan. De initiatiefnemer die de meeste stemmen weet te winnen, mag een deel van het budget hebben om het initiatief uit te voeren.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier