Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Elmer van der Marel

Puck (14) uit Rumpt te zien in serie 'Ik weet wie je bent'

  •   keer gelezen

RUMPT • Studeren en acteren, Puck van Stijn uit Rumpt wisselt de twee bezigheden ogenschijnlijk moeiteloos af. De 14-jarige leerlinge van Lek en Linge in Culemborg is momenteel te zien in de spannende tv-serie 'Ik weet wie je bent'. 


Het is middagpauze op Lek en Linge en Puck, die in de derde van tweetalig vwo zit, heeft precies een half uur om haar verhaal te doen. "De opnamen voor 'Ik weet wie je bent' zijn bijna klaar. Ik moet in elk geval niet meer onder schooltijd weg.'' Afgelopen half jaar was dat anders. "Maar ik heb niets gemist, hoor. In overleg met Lek en Linge en de leerplichtambtenaar maakte ik een planning voor toetsen en huiswerk. Soms deed ik een toets een week eerder. En studeren ging ook tussen de opnamen door. Daarvoor had ik een speciale kinderbegeleider. Het is allemaal goed gegaan, ik ging gewoon over."

Grotere rol
Toen ze zeven was kreeg Puck een rolletje in de korte film 'Double life' van Ben Brand. Daarna was ze te zien in commercials voor het net vernieuwde Rijksmuseum en Albert Heijn. Het wachten was op een grotere rol. Die kwam in 2014, toen ze werd gecast voor de serie 'Zwarte tulp' waar ze Huub Stapel en Linda van Dyck naast zich wist. Sindsdien deed Puck nog een aantal kleinere klussen tot ze dit voorjaar werd gevraagd auditie te doen voor 'Ik weet wie je bent'. Na twee ronden viel de keus op haar en werd ze Juliette, dochter van Daan Schuurmans en Ariane Schluter. Schuurmans speelt de succesvolle strafrechtadvocaat Daniël Elias. Na een auto-ongeluk kan hij zich helemaal niets meer herinneren. Als in het wrak van zijn auto bloedsporen worden gevonden van zijn verdwenen nichtje (Gaite Jansen) is hij de belangrijkste verdachte. "Het is een spannende serie in zestien delen," zegt Puck, om er lachend aan toe te voegen: "Maar ik mag natuurlijk niet verklappen wat er nog allemaal gebeurt." Over haar toekomst maakt ze zich nog niet al te druk. "Ik ga sowieso mijn school afmaken zodat ik een goede basis heb. Natuurlijk wil ik later graag acteren, maar in die wereld moet je niet alleen goed zijn maar ook geluk hebben."

De serie 'Ik weet wie je bent' is elke zondag op NPO 3 om 21:10 uur.
 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2