Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Eindelijk gelukt: filmavond op het Leerdamse Dr. Reilinghplein

  •   keer gelezen

LEERDAM • De film 'Captain Fantastic' is vrijdagavond 31 augustus te zien op het Dr. Reilinghplein. Mede mogelijk gemaakt door onder meer Jongerenraad Leerdam, Team 2015, stadspodium GO en Wijkraad Centrum. "Fijn om te zien dat het heel breed gedragen wordt."


Een filmavond op het Dr. Reilinghplein was al langer een wens van onder meer stadspodium GO. Waar Jongerenraad Leerdam-voorzitter Thijs van der Linden weer in de filmcommissie zit. "We hebben er een paar keer over nagedacht, maar het is toen niet van de grond gekomen." Dit jaar is het wel gelukt. "Met hulp van heel veel Leerdamse organisaties, het fijn om te zien dat het heel breed gedragen wordt. Blijkbaar is er wel behoefte voor zo'n filmavond."

Ook gemeente Leerdam en de ondernemersvereniging zijn enthousiast. GO helpt een handje bij het regelen van de nodige filmlicentie en Team 2015 waakt er weer voor dat het wel een film is met een beetje een maatschappelijke boodschap. En dat is gelukt. De gekozen film is 'Captain Fantastic' waarin Viggo Mortensen vader Ben speelt, hij leeft met zijn zes kinderen teruggetrokken in de bossen in Noord-Amerika. Als zijn vrouw – die al een paar maanden in een ziekenhuis verbleef – overlijdt, trekt hij met zijn wereldvreemde kinderen de bossen uit om zijn vrouw te behoeden voor de traditionele begrafenis die haar ouders haar willen geven. De Volkskrant schreef over de film: "Een makkelijke moraal is er niet. 'Captain Fantastic' is een statement tegen de consumptiemaatschappij en de rubberen stoeptegelmentaliteit van sommige ouders. Maar meer nog dwingt het tot nadenken over wat goed ouderschap nu eigenlijk is."

De film is vrijdagavond 31 augustus te zien op een groot LED-scherm op het Dr. Reilinghplein. Tickets reserveren is niet mogelijk. Filmbezoekers worden aangeraden om een beetje op tijd te komen. Aanvang is 21:00 uur. "Het is de bedoeling dat het halverwege de film een beetje donker wordt."

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2