Logo hetkontakt.nl/leerdam

Op zoek naar geschikte locatie kindcentrum voor Buurmalsen en Tricht

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Gemeente Geldermalsen heeft Royal HaskoningDHV opdracht gegeven om een locatieonderzoek uit te voeren naar de meest geschikte locatie voor het integraal kindcentrum (ikc) voor de dorpen Buurmalsen en Tricht. Het bureau onderzoekt locaties in Buurmalsen, Tricht en tussen beide dorpen in. Per locatie worden de effecten van mogelijke vestiging van het ikc onderzocht op zaken als verkeersveiligheid, benodigde planologische procedures en het draagvlak bij de inwoners van beide dorpen.


De gemeente en de betrokken scholenstichting Fluvium hechten er groot belang aan om de mening van de inwoners van Buurmalsen en Tricht mee te nemen in het onderzoek. Daarom organiseren zij samen op donderdag 30 augustus een eerste informatiebijeenkomst waarin de eerste beoordeling van de onderzochte locaties aan de inwoners van Buurmalsen en Tricht worden voorgelegd. Tijdens de informatiebijeenkomst worden de meningen van de inwoners geïnventariseerd zodat deze kunnen worden betrokken bij  vervolgonderzoek.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Geldermalsen en begint om 19:30 uur. Daarna maakt Royal HaskoningDHV de balans op, rondt haar onderzoek af en komt met een eindadvies over de meest geschikte locatie. Dit advies wordt tijdens een tweede informatiebijeenkomst met de inwoners van Buurmalsen en Tricht besproken. Deze tweede informatiebijeenkomst zal plaatsvinden in september 2018.
 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier