Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De nostalgische ijscobrommer blijft op de weg.
• De nostalgische ijscobrommer blijft op de weg. (Foto: Peter Verbeek )

Schepijs met een vleugje nostalgie

  •   keer gelezen

BEESD • Wie in Leerdam en omstreken woont kent ongetwijfeld het ijs van Piet Felius. Jan-Willem Voet (28) uit Beesd nam na het overlijden van de bekende Leerdamse ijsverkoper de ijscobrommer over en zet met respect voor de traditie de ijsverkoop voort. "Ik vind het mooi om mensen blij te maken en met een ijsje lukt dat altijd," vertelt de vrolijke ijscoman.


In het dagelijks leven is Voet vrachtwagenchauffeur en zorgt hij dat (horeca)bedrijven voldoende voorraad hebben. Hij komt uit een echte ondernemersfamilie en maakt het mensen graag naar de zin. Combineer dat met de jarenlange ervaring van Voet in de horeca en dan is het bijna logisch dat hij zelf ook ondernemer is. Met JW Verhuur is hij dé specialist in attractie- en feestartikelenverhuur voor Beesd en omstreken. Om het aanbod helemaal compleet te maken zijn daar een ijskraam en onlangs dus de ijscobrommer bij gekomen.

Voet: "Door de jaren heen heb ik veel horeca-ervaring opgedaan en daar wilde ik iets mee doen. Ik besloot de opleiding ijsbereider te volgen en naar aanleiding van vragen naar ijs uit mijn klantenkring, kocht ik een ijskraam die achter de auto kan waarmee ik regelmatig op grote evenementen sta. Eerder dit jaar hoorde ik dat meneer Felius was overleden en ik wist dat zijn ijs én de ijscobrommer een begrip waren in de regio. Ik mocht zijn veertig jaar oude nostalgische brommer met toebehoren, waaronder de ijsmachine, overnemen. Inmiddels weet ik dat de ijscobrommer van Felius nog steeds een begrip is. Veel mensen herkennen de kar nog altijd en waarderen het nostalgische gevoel dat erbij hoort."

Voet gaat deze zomer alleen 's avonds en in het weekend op pad en op verzoek komt hij met de ijscobrommer zelfs tot in de tuin. De ijskraam wordt ingezet bij markten, braderieën, personeelsfeesten of andere gelegenheden. Ook zin in een lekker, ambachtelijk bereid ijsje? Misschien komt u hem ergens tegen. Iets te vieren en wilt u hem boeken? Neem contact op via 06-13303349 of via de onderstaande website.


q www.jwverhuur.nl

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier