• De vier gedecoreerden samen met burgemeester Harry de Vries.
• De vier gedecoreerden samen met burgemeester Harry de Vries. (Foto: Lya Cattel)

Vier Koninklijke Onderscheidingen in Neerijnen

  •   604 keer gelezen

NEERIJNEN • Burgemeester Harry de Vries heeft donderdagochtend vier inwoners van Neerijnen namens de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nicolaas van Eck uit Est

Al ruim 50 jaar actief voor het plaatselijke en regionale verenigingsleven, o.a. bij de ijsbaan van Est, de plaatselijke basisschool, hervormde gemeente Est, Vereniging Verenigingsgebouw Est, Accordeonvereniging Estamonda. Eind jaren '80 heeft hij zich ingezet voor het behoud van de pomp op het dorpsplein, die hij nog steeds onderhoudt.

Wouterina van Mourik uit Hellouw

Wouterina van Mourik-van Heusden is al 35 actief voor het verenigingsleven o.a. als vrijwilligers bij de Nederlands Hervormde gemeente, basisschool De Kievitsheuvel, gymvereniging Kunst en Vliegwerk en voetbalvereniging ASH. Ze coördineert elk jaar de collecte voor KWF en is penningmeester bij vrouwenvereniging Passage.

Jenneke van Zuijdam uit Hellouw

Jenneke Cornelia van Zuijdam-Nijhoff is onder meer actie (geweest) voor Tafeltje Dekje, vrouwenvereniging Passage, Stichting Vrienden van zorgcentrum De Wittenberg. Daarnaast is ze altijd bereid om voor zieke dorpsgenoten boodschappen te doen, ze naar het ziekenhuis te rijden of voor ze te koken. Ook zet ze zich in voor de kerk.

Marten Sanders uit Haaften

Marten Cornelis Sanders zet zich al ruim 30 jaar in voor het plaatselijke en regionale verenigingsleven. Zo was hij medeoprichter van de bibliotheek in Haaften, vervulde hij diverse functies bij de hervormde gemeente Tuil, was hij maatschappelijk begeleider en coach bij Vluchtelingenwerk Oost Nederland en collecteerde hij voor diverse goede doelen. Ook gaat hij elke vrijdagochtend voorlezen bij zijn broer die slechtziend is.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }