• Inwoners van de gemeente West Betuwe hebben een GroenLinks afdeling opgericht waarmee zij op 21 november zullen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen.
• Inwoners van de gemeente West Betuwe hebben een GroenLinks afdeling opgericht waarmee zij op 21 november zullen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. (Foto: Marjolein den Hartog / kissmyarts)

GroenLinks West Betuwe doet mee aan de verkiezingen

  •   437 keer gelezen

GELDERMALSEN • De nog jonge afdeling GroenLinks West Betuwe zal op 21 november meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente West Betuwe.

In de drie gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal is op dit moment nog geen fractie van GroenLinks in de raad. Ruim een jaar geleden is daarom de GroenLinks afdeling West Betuwe opgericht en nu kan met recht worden gesteld dat de afdeling bruist.

Energieneutraal 2030
Groen, sociaal en open zijn de kernwoorden van het programma van GroenLinks.

"Energieneutraal 2030 is een belangrijke ambitie die we actief en constructief zullen steunen. Daarnaast koesteren wij het prachtige landelijke karakter van West Betuwe. Op sociaal vlak zetten we ons in voor gelijke kansen voor alle inwoners, vitale kerngemeenschappen met goede voorzieningen, ieder uniek en met elkaar in verbinding. Een open gemeente is een uitnodigende gemeente. Een open en transparante cultuur tussen raad en college, en tussen de gemeente en haar inwoners. Van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie", zo laat GroenLinks West Betuwe weten.

Kieslijst
Het bestuur is trots dat de kieslijst al aardig gevuld is. Bovenaan staan de beoogde raadsleden Andrea Zierleyn en Jolande Koole uit Acquoy, Jur van der Lecq uit Haaften en Jeroen Wijngaard uit Deil. In de ALV van juni stellen de leden de definitieve kandidaten voor de lijst vast.

De programmacommissie heeft inmiddels een conceptprogramma uitgewerkt dat nu op de website staat, kijk op westbetuwe.groenlinks.nl/standpunten.

Het definitieve programma wordt in mei besproken en in juni vastgesteld. Belangrijk is dat het campagneteam nu aan de slag gaat. Wie een steentje aan de campagne bij wil dragen, kan mailen naar westbetuwe@groenlinks.nl of kijk op de site www.westbetuwe.groenlinks.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }