Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Alle Leerdammers mogen hun stem uitbrengen voor het nieuwe plein.
• Alle Leerdammers mogen hun stem uitbrengen voor het nieuwe plein.

Bewoners stemmen voor nieuw Reilinghplein

  •   keer gelezen

LEERDAM • Tot 16 april kunnen inwoners van Leerdam hun stem uitbrengen voor de herinrichting van het nieuwe Reilinghplein.


Een groep bewoners heeft zich verenigd in de werkgroep Heroriëntatie Centrum Leerdam en is plannen gaan maken voor de herinrichting van het plein. Samen met de gemeente hebben ze bewoners opgeroepen om met ideeën te komen. Alle ideeën zijn neergelegd bij de landschapsarchitecten van Studio Blad en die hebben twee ontwerpen gemaakt.

Nu is de keuze aan alle Leerdammers, zo besloot de gemeenteraad donderdag: welke van deze twee ontwerpen willen zij liefst zien op het Dokter Reilinghplein? Stemmen kan digitaal of met stemkaartjes.

Expositie
Leerdammers hoeven hun keuze niet te baseren op tekeningen. Iedereen die meer gevoel wil krijgen bij de materialen die gebruikt worden en de planten die bij de ontwerpen passen, kan terecht bij een pop-up expositie.

Op 30 en 31 maart en op 13 en 14 april zijn deze exposities te bezoeken in het voormalige pand van de ABN AMRO aan de Meent. Hier kunnen bezoekers de twee ontwerpen bekijken door een VR-bril en beleven in 3D.

Inwoners kunnen de tegels en klinkers van de twee ontwerpen voelen en bekijken welke planten ze het mooist vinden. "Kortom: beleef de pleinen voordat je een keuze maakt", aldus de gemeente. Medewerkers van Studio Blad en de gemeente Leerdam zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Openingstijden
De openingstijden van de expositie zijn: vrijdag 30 maart 13:00-17:00 uur, zaterdag 31 maart 10:00-16:00 uur, vrijdag 13 april 13:00-21:00 uur en zaterdag 14 april 10:00-16:00 uur.

Voor iedereen die niet in de gelegenheid is om langs te komen bij de pop-up expositie, hangen er tekeningen in de hal van het stadskantoor. Ook daar kunnen bezoekers vanaf 29 maart direct hun stem uitbrengen. Op leerdam.nl staan vanaf 28 maart filmpjes van de twee ontwerpen. Op dezelfde pagina kunnen websitebezoekers hier digitaal hun stem uitbrengen.

Stemmen kan tot 16 april. Daarna wordt gekeken welk ontwerp het meeste is gekozen. Deze uitslag wordt voorgelegd aan de gemeenteraad van Leerdam. Deze zal uiteindelijk het definitieve besluit nemen over de invulling van het Dokter Reilinghplein.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2