Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: RPHO

Trombonisten te gast bij Wilhelmina in Herwijnen

  •   keer gelezen

HERWIJNEN • Op het voorjaarsconcert van muziekvereniging Wilhelmina op zaterdag 7 april treedt trombonist Remko de Jager als solist op. Hij brengt ook nog een ensemble van zes conservatoriumstudenten mee.


Muziekvereniging Wilhelmina viert dit jaar het 120-jarig bestaan. Het hoogtepunt belooft het reünieconcert in het najaar te worden, maar ook het voorjaarsconcert krijgt een extra feestelijke invulling.

Rotterdams Philharmonisch Orkest
De komst van Remko de Jager is te danken aan een samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dat gezelschap wil graag meer amateurmuzikanten in het publiek bij hun concerten. Muziekverenigingen die minstens veertig kaarten afnemen voor die concerten, krijgen in 'ruil' een topsolist uit het orkest op bezoek.

Remko de Jager
In het geval van fanfare Wilhelmina is dat Remko de Jager geworden. De Jager (1971) is sinds 1997 tenor-/bastrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij studeerde trombone bij George Wiegel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij zijn studie cum laude afsloot. Hij treedt ook regelmatig op in bijzondere projecten met de trombone-/tubagroep van het Rotterdams Philharmonisch, hij is lid van het New Trombone Collective en dirigent van fanfare Kunst Na Arbeid te Purmerend.

Ensemble van Conservatorium van Amsterdam
De Jager is daarnaast docent, sinds 2011 geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij brengt het Trombone Ensemble van dit conservatorium mee, dat zes man sterk alle ins en outs van de trombone zal laten horen.

Remko de Jager zal, begeleid door Wilhelmina, twee werken ten gehore brengen. De ballad 'Wind beneath my wings' werd vooral bekend toen Bette Midler het zong voor de film 'Beaches'. In het werk 'Blue Bells of Scotland' zal De Jager alles uit de kast trekken om het publiek kennis te laten maken met zijn spectaculaire instrument. En dat alles dus niet op zijn thuisbasis de Doelen, de grootste concertzaal van Nederland, maar in dorpshuis De Poort in Herwijnen.

Het jeugdorkest en de fanfare van Wilhelmina onder leiding van dirigent Ron van Duffelen laten uiteraard ook van zich horen. Het voorjaarsconcert begint om 19:30 uur. Een kaartje kost 5,00 euro inclusief gratis lootjes; donateurs hebben gratis toegang. Uiteraard zijn er extra lootjes te koop.

facebook.com/wilhelminaherwijnen

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2