Logo hetkontakt.nl/leerdam

Viervoeter Muis genomineerd voor 'Mooiste hond van Nederland'

  •   keer gelezen
Foto: Aangeleverd

DEIL • De bijna 4,5 jaar oude viervoeter Muis Spiekerman-Bogert uit Deil is genomineerd voor de prijs van 'De mooiste hond van Nederland'.


"Muis heeft een eigen willetje met af en toe diva-trekjes", zegt eigenaar Menno Spiekerman. "Af en toe heeft ze van die buien waarvan ze weet dat dingen niet mogen, maar dat ze het toch lekker uitprobeert."

Muis geniet van het leven als hond. Spiekerman: "Ze gaat mee in het openbaar vervoer of op de fiets met een mandje voorop. Of in de auto met de tas op de achterbank, in de gordel voor haar veiligheid met een kermis om zich te vermaken. Ook gaat ze mee uit logeren bij vrienden van de baas of ze overnacht in hotels en b&b's. Als ze mee gaat naar restaurants dan gaat er altijd een bakje water, een dekentje en een kauwstaaf mee. Mevrouw gedraagt zich voortreffelijk."

Volgens Spiekerman heeft Muis veel hondenvriendjes en vriendinnetjes. Met zeven van haar soortgenoten heeft ze eind 2107 een bijdrage geleverd aan een promotiefilmpje, dat in het teken stond van hondenlampjes en uitgelaten worden in het donker. Twee weken geleden had ze hiervoor een fotoshoot met een ander hondenvriendje (Rex). Eén keer per jaar gaat ze samen met de baas naar Animal Event. Vier dagen per week gaat ze naar een pension en speelt ze met hondjes. "Ze heeft een top-leven", zegt Spiekerman. 

Er kan tot en met 13 april 2108 worden gestemd via de site www.mooistehond.nl (Naam: Muis, gemeente:Geldermalsen). De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2