Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Tijd om te gaan vloggen.
• Tijd om te gaan vloggen. (Foto: nl.123rf.com)

West Betuwe daagt jongeren uit een vlog te maken over hun woonplaats

  •   keer gelezen

REGIO • De wedstrijd 'Vlog your village' is van fusiegemeente West Betuwe is maandag van start gegaan. Jongeren uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal worden uitgedaagd een filmpje over hun dorp of stad te maken. Zij kunnen hier een mooi geldbedrag mee winnen.


Harry de Vries, burgemeester van Neerijnen legt uit: "Op 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente West Betuwe een feit. Op weg daar naartoe stellen we met de samenleving een agenda voor de toekomst op. Deze vlogwedstrijd is hier een onderdeel van. We willen zien wat jongeren bezig houdt in hun dorp. Waar zijn ze trots op? Wat is er te doen? Wat kan beter? Dit mogen ze laten zien in een vlog."

Om de jongeren enthousiast te maken voor deze vlogwedstrijd is een bekend vloggersduo ingeschakeld. Bart Maessen en Robin Zomer vormen het duo BENR. Zij hebben een wekelijkse vlog onder de noemer 'Maandag moeilijkheden', speciaal voor de wedstrijd 'Vlog your village' bezochten ze de middelbare school De Lingeborgh in Geldermalsen. Dit bezoek komt ook aan bod in de vlog van afgelopen maandag. Waarin overigens ook te zien is hoe de twee vloggers hun handen aan elkaar lijmen met secondelijm en zo de dag letterlijk aan elkaar gelijmd doorbrengen.

Jongeren mogen alleen of in een groepje van maximaal vijf personen een vlog maken van 30 tot 180 seconden. Ze kunnen deze tot 25 maart insturen naar wedstrijd@vlogyourvillage.nl. West Betuwe gaat samen met de jongens van BENR alle vlogs bekijken. De beste vloggers worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het festival Festivate op zaterdag 7 april.

De grote winnaar van 'Vlog your village' wint 250 euro. Deelnemers horen uiterlijk woensdag 4 april of hun vlog behoort tot de beste inzendingen. De jongeren kunnen in hun vlog van alles laten zien. Natuurlijk zijn er wel wat spelregels. Zoals: gebruik van scheldwoorden, obscene beelden en gebaren of aanstootgevende opmerkingen in de vlog resulteert in diskwalificatie. En natuurlijk moet het filmpje opgenomen zijn in de toekomstige gemeente West Betuwe, dus in Geldermalsen, Neerijnen of Lingewaal. Alle regels staan ook op de website.

Op weg naar de fusie wil West Betuwe samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties een agenda voor de toekomst opstellen. Dit moet leiden tot een zogenaamd bidbook dat eind 2018 aan de huidige gemeenteraden aangeboden moet worden. En vervolgens als een leidraad dienen voor de nieuwe gemeenteraad.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2