Logo hetkontakt.nl/leerdam
lezersactie

Win kaarten voor Kikki Vanhautem – Eva Braun

  •   keer gelezen

GORINCHEM • Win kaarten voor Kikki Vanhautem – Eva Braun (MUZIEKTHEATER). De voorstelling is op zondag 11 maart 2018 in theater Peeriscoop.


De minnares van Adolf Hitler en de protestzanger Bertolt Brecht komen samen in een nieuwe theatrale werkelijkheid. Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar. De voorstelling is een interessante combinatie. Zangeres en actrice Kikki Vanhautem citeert uit de dagboeken van Eva Braun en wisselt dat af met liederen van Bertolt Brecht op muziek van Weill en Eisler. Brecht, de man die de oorlog haatte en wiens teksten door het nazi regime waren verboden tegenover de domheid en desinteresse voor het wereldgebeuren van Eva.

Theatraal gezien levert dat een bijzonder spanningsveld op. Terwijl de wereld ver van haar veilige adelaarsnest in brand staat is Eva bezorgd om futiliteiten van het dagelijkse leven. Ze klaagt dat ze te weinig aandacht krijgt. En o ja en wat is dat toch voor gedoe met die Joden..?

Deze voorstelling is ook vandaag actueel. Het gaat over onwetende, apolitieke mensen die het liefst niet willen nadenken over vluchtelingen, oorlogen en martelingen tegenover een paar roepende in de woestijn die zich er wel bewust van zijn wat ons lot is, als we niet opletten.

Kikki Vanhautem is een talentvolle klassiek geschoolde zangeres èn actrice. Op het laatste festival Boulevard viel zij op met deze eigenzinnige theaterproductie wat gerust bestempeld kan worden als een juweel van een voorstelling. Afgelopen december trad zij nog op tijdens het OPEnRAam concert

De voorstelling begint om 16:00 uur. De foyer van Peeriscoop zal één uur voor aanvang van de voorstelling geopend zijn. De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie. Reserveren via: www.peeriscoop.nl of 0183-690022

Om kaarten te winnen kunt u tot maandag 5 maart bellen naar 0909-5010581 en kiezen voor toets 5.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier