Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Nieuw Leven gaf haar winterconcert
• Nieuw Leven gaf haar winterconcert (Foto: aangeleverd)

'Hallo allemaal' ook succes in Haaften

  •   keer gelezen

HAAFTEN • Orkest Nieuw Leven uit Haaften gaf zaterdag samen met Euphonia uit Ophemert een concert in De Burcht van Haeften. Hier was ook 'Hallo allemaal' van tv-hit De Luizenmoeder een groot succes.


Beide orkesten namen zaterdag een deel van de avond voor hun rekening, maar traden ook samen op. Nieuw Leven houdt ieder jaar een concert met medewerking van een andere groep. Zo heeft de vereniging al eens samengewerkt met een saxofoonkwartet, met scholen, met de gymclub en ook met toneelverenigingen. Het leerlingenorkest van Nieuw Leven beet het spits af in de Burcht van Haeften. Het leerlingenorkest is een jaar geleden heropgericht. In het leerlingenorkest spelen niet alleen kinderen. Ook volwassenen weten de weg naar de muziekles te vinden. Lange tijd was blaasmuziek minder populair, maar op dit moment is het weer volop in bloei. Afgelopen maandag waren nog eens acht leerlingen zover dat ze in het leerlingenorkest konden gaan spelen. Nieuw Leven krijgt dus echt nieuw leven. Om dat nog meer te onderstrepen, onthulde de vereniging tijdens het concert haar nieuwe logo, ontworpen door Elena Pietrini Sánchez.

Het harmonieorkest van Nieuw Leven speelde een gevarieerd programma met stukken van Elvis, The Beatles, maar ook filmmuziek en speciaal voor harmonieorkesten geschreven stukken. Na de pauze kon het publiek luisteren naar harmonie Euphonia uit Ophemert. Dit orkest speelde vooral stukken uit films en musicals. Dirigent Jaap van Stam kreeg de handen van het publiek op elkaar met het nummer 'Hallo allemaal' uit de tv-serie De Luizenmoeder.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2