Logo hetkontakt.nl/leerdam


Vertoning filmklassieker 'Frankenstein' mét orkest in Geldermalsen

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm en Muziek op de Dijk organiseren zaterdag 27 en zondag 28 januari de vertoning van de filmklassieker 'Frankenstein' met livemuziek van het James Whale Orchestra. 


In deze originele blockbuster uit 1931 is te zien hoe Henry Frankenstein met zijn assistent op lijkenjacht gaat om nieuw leven te scheppen. Dit loopt helemaal uit de hand als zijn assistent bij de universiteit een abnormaal stel hersenen haalt en Frankenstein een monster creëert. 

De horrorfilm naar de gelijknamige roman van Mary Shelly wordt bij deze bijzondere vertoning live begeleid door Ernst Paul Fuchs (piano), Carla Bos (harp), Mattias Naegele (cello), Maarten Jansen (altviool), Anna Sophie Torn (viool), Panayiotis Ioannou (samples en muziekproductie) en Oliver Parr (componist en dirigent). 

Het James Whale Orchestra, opgericht door Oliver Parr en vernoemd naar Frankensteins filmregisseur, speelt live muziek bij oude filmklassiekers die van origine geen soundtrack hebben. In de jaren twintig dachten de producers van de belangrijkste Hollywoodstudio's nog dat soundtracks die bij filmmusicals werden gemaakt, een modegril zouden zijn. Het tegendeel bleek waar …  Vorig jaar had het gezelschap een succesvolle tournee met Nosferatu (1927) Nu bijna negentig jaar na verschijning van Frankenstein geven de live muziek en samples een heel nieuwe kijkervaring bij deze horrorklassieker.

Trailer:

De film draait in mfc De Pluk in Geldermalsen, de vertoning begint op zaterdag 27 januari om 20:30 uur en op zondag 28 januari om 15:00 uur. Tickets zijn te reserveren via de website
 

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier