Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het project Blazersbende werd vrijdagavond afgesloten in dorpshuis De Poort.
• Het project Blazersbende werd vrijdagavond afgesloten in dorpshuis De Poort. (Foto: Janneke Boogaard)

Schoolkinderen en fanfare in Herwijnen sluiten Blazersbende af

  •   keer gelezen

HERWIJNEN • 'Blaasmuziek is cool!' Vol overtuiging zingen de leerlingen van groep 5 van de School met de Bijbel in Herwijnen mee met fanfare Wilhelmina. En met nog meer overtuiging blazen of slaan ze hun eerste noten voor publiek.


Vrijdagavond werd in dorpshuis De Poort het project Blazersbende afgesloten. Voor de zevende keer werkten muziekvereniging Wilhelmina, de plaatselijke christelijke basisschool en het Servicepunt Amateurkunst samen om kinderen kennis te laten maken met blaasmuziek. Ze kregen allemaal een bugel, cornet, trompet, saxofoon, bariton of trommel te leen.

Groepslessen

De instrumenten hebben ze vrijdag weer ingeleverd, maar als ze de smaak te pakken hebben gekregen kunnen ze in het nieuwe jaar een serie groepslessen volgen voor gereduceerd tarief. Daarna krijgen ze desgewenst individueel les van de professionele docenten van Muziek Onderwijs Lingewaal en kunnen ze op termijn aanhaken bij het leerlingenorkest van Wilhelmina.

Macotte

Schooldirecteur Theo Jeninga was zo trots op de leerlingen dat hij ze een mascotte cadeau deed van een olifant, een 'blazer' bij uitstek. Die krijgt een ereplek in het lokaal van juf Ans en groep 5.

Een filmpje van het optreden is te zien op de Facebookpagina van de muziekvereniging (@wilhelminaherwijnen).

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2