Logo hetkontakt.nl/leerdam

Windpark Deil weer stap dichterbij

  •   215 keer gelezen

DEIL • De Raad van State heeft vorige week een ingediend beroep tegen windpark Deil niet-ontvankelijk verklaard.

Dat betekent dat er bijna groen licht is voor de bouw van het windpark met elf turbines vlakbij knooppunt Deil op het grondgebied van de gemeenten Neerijnen en Geldermalsen, ten zuiden van de A15 aan weerszijde van de A2. 

De gemeenteraden van Neerijnen en Geldermalsen stemden eerder dit jaar al in met de komst van de windmolens. De gemeenten willen dat in 2030 alle energie die in de gemeente door inwoners en bedrijven en organisaties gebruikt wordt, duurzaam wordt opgewekt.

De drie initiatiefnemers van het park, Yard Energy, Raedthuys Pure Energie en Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen (binnenkort omgedoopt tot Burgerwindcoöperatie West-Betuwe), kunnen nu snel met de bouw beginnen. Formeel staat het licht nog niet helemaal op groen, want er ligt nog een watervergunning en een ontheffing natuurbeschermingswet in ontwerp ter inzage.

Nieuwe natuur 
Onderdeel van het plan is ook dat er ook twee hectaren nieuwe natuur aangelegd wordt en dat een aangrenzend gebied geschikt gemaakt wordt voor weidevogels en als voedsel- en slaapgebied voor overwinterende watervogels. 

Deelname door inwoners
Inwoners kunnen deelnemen in de investering via Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }