Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het college trekt 45.000 uit voor de aankleding van de Stadswal.
• Het college trekt 45.000 uit voor de aankleding van de Stadswal. (Foto: André Bijl)

Lingewaal trekt geld uit voor Stadswal

  •   keer gelezen

HEUKELUM • Het college van B&W van de gemeente Lingewaal wil 45.000 euro besteden aan de verdere verfraaiing van de Stadswal.


Dat staat in de programmabegroting voor 2018 die donderdagavond in de gemeenteraad wordt besproken.

"Het project loopt op rolletjes en wordt de komende tijd afgerond. We vinden dit echt een prachtig initiatief en willen bijdragen aan de verdere aankleding van de Stadswal", legt wethouder Ed van Sambeek uit.

Als het aan het college ligt, trekt de gemeente 45.000 euro uit voor de aanleg van een fraai wandelpad – de 'wandelpromenade' – verlichting, bankjes en bomen.

Kers op de taart

"Het eerste deel van de muur is inmiddels klaar en met het pad erlangs ziet het er nu al geweldig mooi uit. De aankleding zorgt voor de kers op de taart." Het college benadrukt dat men veel waardering heeft voor de initiatiefnemers en de enorme inzet van de vrijwilligers die van dit burgerinitiatief zo'n succes maken.

"In het begin was er hier en daar nog wat weerstand tegen het project. Nu is echt iedereen laaiend enthousiast over de resultaten."

Metselwerk
Volgens Dick van Dijk, voorzitter van de stichting Stadswal Heukelum, is de constructie van de wal inmiddels klaar en zijn ook alle keerwanden gezet.

"Nu moet vooral het metselwerk nog worden gedaan. Daar gaan we binnenkort mee aan de slag en gaan daarmee door zolang het weer dat toelaat." Ook wordt er nog een houten ophaalbrug gerealiseerd.

Bijzonder gezicht
Van Dijk verwacht dat de klus - die in totaal circa drie ton kost - medio 2018 is geklaard.

"Het ziet er nu al mooi uit, maar als straks alles klaar is, wordt het helemaal een bijzonder gezicht. We hebben er met elkaar veel tijd en energie in gestopt. Het is geweldig dat we de stadswal zo terug hebben weten te brengen. Ik ben trots op wat er is gepresteerd."

André Bijl

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier