Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De ouders van Tijn namen de cheque in ontvangst.
• De ouders van Tijn namen de cheque in ontvangst. (Foto: Janneke Boogaard)

Alcina zet zich in voor 'Lak door Tijn'

  •   keer gelezen

WAARDENBURG • Tijn van de nagellak: wie kent hem niet? Maandag namen zijn ouders bij Alcina in Waardenburg een cheque in ontvangst voor Stichting Semmy.


Tijn Kolsteren uit Hapert werd vorig jaar onverwacht het gezicht van Serious Request, de actie rond Kerst op 3FM. Hij lakte nagels, zijn favoriete bezigheid, in ruil voor een gift voor het Rode Kruis. En dat terwijl hij zelf hersenstamkanker had.

Lak door Tijn
In het voorjaar zette hij de nieuwe actie 'Lak door Tijn' op touw: nagellak verkopen voor Stichting Semmy, die zich inzet voor onderzoek naar en behandeling van hersenstamkanker bij kinderen.

Overleden
Op het moment dat de teller van deze actie de één miljoen passeerde, begin juli, kwam ook het bericht naar buiten dat Tijn was overleden. Hij werd zes jaar.

Handcrème
Zijn ouders Gerrit en Jolanda treden momenteel niet veel naar buiten, maar maandag maakten ze een uitzondering. Bij cosmeticabedrijf Alcina in Waardenburg namen ze een cheque van 10.876,77 euro in ontvangst, verzameld met de verkoop van handcrème.

Het was een idee van Sharon Smidt, die bij Alcina werkt: "Ik denk dat iedere ouder gegrepen is door het verhaal van Tijn. Door de nagellak legde ik de link met mijn werk."

Verkoop en giften
Ruim 130 kap- en schoonheidssalons deden mee aan de actie door de handcrème aan hun klanten te verkopen. Per tube ging 3,50 euro naar het goede doel. Ook stonden bij al die salons spaarpotjes voor giften.

SBS6
Directeur Axel Dauzenroth van het Duitse moederbedrijf kwam voor de overhandiging naar Waardenburg, net als een filmploeg van SBS6.

Warm gevoel
Vader Gerrit, het laatste restje roze nagellak van de uitvaart van zijn zoon nog op zijn duim, vertelde dat het 'de ene dag beter dan de andere dag' gaat. "Het verlies is enorm, maar acties als deze geven ons een heel warm gevoel."

Herdenken en helpen
De vader van Tijn kondigde aan dit jaar weer mee te doen aan Serious Request. "Om Tijn te herdenken en anderen te helpen. Toen hij zo ziek was, zeiden we tegen elkaar: er zijn ook kinderen die niet eens zes wórden, terwijl ze een ziekte hebben die eenvoudig te genezen is. Daardoor is hij toen met de nagellakactie begonnen. Dat het zo groot zou worden, hadden we nooit gedacht."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2