Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM

Nieuw: zwerfafvalbrigade in Deil

  •   113 keer gelezen

DEIL • Deil krijgt een eigen zwerfafvalbrigade, een dergelijke 'brigade' bestaat uit een clubje inwoners dat regelmatig met elkaar afval gaat opruimen in het dorp. Om dit initiatief toe te lichten organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) - de bedenker van deze nieuwe aanpak om zwerfafval terug te dringen - op dinsdag 7 november een informatieochtend tijdens het Dorpsontmoetingspunt (Dop) in dorpshuis 't Duifhuis.

Iedereen is welkom vanaf 09:45 uur, de bijeenkomst start om 10:00 uur en duurt tot 11:30 uur. Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd, brigades spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken. Vaak is dat eens in de vier á zes weken en zijn deelnemers een á twee uur bezig. Voordat de brigade van start gaat, krijgen de vrijwilligers van SLG arbo- en veiligheidsinstructies. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen (hesje, knijptang, ring en zakken). De gemeente zorgt voor afvoer van het afval.

Tijdens een eerdere informatieavond in Geldermalsen bedoeld voor de kernen Geldermalsen en Meteren klonken enthousiaste reacties en meldden zich de eerste deelnemers aan. Ook bewoners uit Tricht zijn enthousiast en vroegen zich af of in Tricht ook een brigade kan worden opgericht. De gemeente is blij met deze energie en ondersteunt de oprichting van deze vijfde brigade in Tricht. Het uiteindelijk doel is een gemeentebreed netwerk van brigades die in combinatie met een jaarlijkse opschoondag en diverse preventieprojecten tot een schone gemeente zullen leiden. 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }